Scandalul Volkswagen: Suedia deschide o investigaţie preliminară pentru motoarele trucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investigaţiile se concentrează pe autovehiculele fabricate între 2009 şi 2015 FOTO: Guliver/ Getty Images
Investigaţiile se concentrează pe autovehiculele fabricate între 2009 şi 2015 FOTO: Guliver/ Getty Images

Direcţia Antifraudă din Suedia a anunţat, marţi, că a deschis o investigaţie preliminară împotriva producătorului german de autovehicule Volkswagen (VW) pentru fraudă gravă, ca urmare a scandalului privind manipularea testelor de emisii, relatează agenţia EFE.

Cazul se bazează pe informaţiile conform cărora pe autovehiculele fabricate de VW au fost instalate „dispozitive trucate” pentru ca valorile emisiilor de oxid de nitrogen să nu depăşească maximele fixate de Uniunea Europeană, conform comunicatului.

Investigaţiile se concentrează pe autovehiculele fabricate între 2009 şi 2015, autorizate iniţial de Oficiul Federal de Transport Auto german (KBA) şi apoi de Direcţia Generală de Transport suedeză, şi care au fost vândute în ţara nordică, scrie Agerpres.

Volkswagen, care a anunţat „colaborarea totală”, se confruntă şi cu un posibil delict de fals în acte într-un caz ce ar putea implica dare de mită, a avertizat Fiscul, care colaborează cu autorităţile din alte ţări afectate.

Guvernul american a prezentat în urmă cu o săptămână o plângere împotriva companiei germane, prin care o acuză pe această de delicte de mediu, prin trucarea motoarelor la circa 600.000 de autovehicule, pentru a trece testele de emisii poluante.

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA a dezvăluit în septembrie anul trecut trucarea autovehiculelor diesel ale VW, fapt recunoscut de grupul german.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite