Roşu şi negru, culorile vedetă pentru zugrăvit în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşu şi negru, culorile vedetă pentru zugrăvit în 2009
Roşu şi negru, culorile vedetă pentru zugrăvit în 2009

Albastrul, verdele sau albul au fost cele mai folosite culori pentru zugrăvitul pereţilor.

„În anii trecuţi albastrul şi verdele au fost culorile dominante. În 2009, tendinţa este dată de roşu, negru şi galben”, spune Radu Bădici, administrator al Transparent Design. Combinaţia roşu-negru, cunoscută drept una dintre cele mai potrivite ale tuturor timpurilor, revine anul acesta în recomadările designerilor profesionişti, atât în privinţa zugrăvelii, dar şi a accesorizării.

Portocaliul completează paleta

Cromatica pereţilor poate fi completată şi de nuanţele portocaliului de la cărămiziu şi ruginiu, la cele mai deschise nuanţe de crem, beige sau alb gălbui, potrivit specialiştilor în domeniu.

„Recomandarea mea, în consonanţă cu tendinţele, referitoare la culorile folosite pentru zugrăveala unui apartament ar fi un living în tonuri puternice de roşu, numai un perete, combinat cu un galben pai, crem sau bej.

Pentru dormitor văd tonuri de oranj pastel întretăiat de alb, aşa zisa zugraveală în două culori”, spune Cătălin Ciobanu, designer al firmei de profil Stil Home Design.

Pentru bucătărie, Ciobanu recomandă tonuri de vernil pal sau crem – bej, iar pentru camera copiilor nuanţe cât mai deschise şi atrăgătoare, dar în acelaşi timp odihnitoare, precum roz pal, bleu, galben pai şi verde deschis.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite