Articol publicitar

Romina Gingasu, soția omului de afaceri Piero Ferrari, investiții de zeci de milioane de euro în domeniul imobiliar

0
0
Publicat:

De mai mulți ani, Romina Gingasu, soția omului de afaceri Piero Ferrari, - deținătorul a 10% din acțiunile Ferrari, estimate la nu mai puțin de 6,5 miliarde de dolari – investește în proprietăți imobiliare de lux, atât în străinătate, cât și în România.

image

În vârstă de 31 de ani, Romina Gingasu s-a decis să pătrundă în forță pe piețele imobiliare în anul 2016, fiind, totuși, o prezență discretă, însă constantă în acest domeniu al proprietăților de lux.

Din anul 2016 și până în 2023, românca că a investit 10 milioane de euro în proiecte rezidențiale, iar zonele vizate au fost, în special, cartierul Floreasca din București și zona de Nord a Capitalei.

Portofoliul de investiții din România al Rominei Gingasu a început - în anul 2016 - cu Belvedere Residence, situat pe Fabrica de Glucoză, dar și cu ansamblul de vile ZenVille din Voluntari. De-a lungul anilor, valoarea acestor proprietăți a beneficiat, de la momentul achiziției, “de o creștere considerabilă”.

Ultima tranzacție majoră pe care a făcut-o Romina Gingasu valorează două milioane de euro pentru 20% din proiectul Saphire Herăstrău. În ansamblul rezidențial din zona cartierului Francez, românca a cumpărat ultimele două etaje ale unui penthouse de 420 de mp cu terasă de 80 de mp.

O cercetare atentă a pieței și proiectul Saphire Herăstrău

Romina Gingașu spune, potrivit Forbes, că face acesta achiziții în nume propriu, dar orice investiție este transpusă în realitate doar după o cercetare constantă de piață, esențiale fiind proiectele care îi atrag atenția în urma unor evaluări atente.

În ceea ce privește proiectul Saphire Herăstrău, Romina Gingasu afirmă că – din punctul său de vedere - această clădire este, de departe, cea mai practică, existând ”terasă pentru fiecare cameră de oaspeți și laundry room de 15 mp, separat, lângă zona de lift”.

Imobilul tip boutique este realizat de dezvoltatorul Alexander Regenbogen împreună cu un grup de investitori străini. Clădirea a fost finalizată în 2021 și are cinci etaje și 13 apartamente în total. 

Romina Gingasu: „Pentru piața din București, apartamentele de tip penthouse cu terasă largă reprezintă o investiție bună“

Romina Gingasu beneficiază deja de experiența acumulată în ultimii 7 ani, iar strategia sa de business mizează pe achiziții cu scop investițional pe termen lung, nu pentru a obține profituri rapide din închiriere.

Acesta este și motivul pentru care spune că – în ceea ce privește piața imobiliară din București – o investiție foarte bună o reprezintă ” apartamentele de tip penthouse cu terasă largă”. Din păcate, la momentul actual sunt foarte puține astfel de apartamente, punctează românca.

La capitolul ”investiții în derulare”, Romina Gingasu vizează proiectul Bellemonde Residence, din vecinătatea Școlii Americane din Pipera. Din punctul său de vedere, aceste proprietăți ar putea avea un randament de cel puțin 30-35% până la finalizarea proiectului, iar în acest moment se află discuții avansate cu dezvoltatorul, subiectul principal fiind construcția a mai multe ”vile individuale”.

“Mă raportez la randamentul pe termen lung și întotdeauna achiziționez din faza de proiect. Nu închiriez proprietățile deoarece toate au o particularitate pe care doresc să o păstrez sau să o dezvolt.

A fost încă de la început prima alegere, fiind cetățean român, consider că am o datorie morală față de țara mea și aceeași datorie față de plata TVA, de aceea achiziționez proprietăți în nume propriu. Nu urmăresc să intru în piață ca dezvoltator”, a ținut să precizeze Romina Gingasu.

“Negociez intens prețurile și achiziționez în momente strategice ale pieții”

Proiectele rezidențiale din zona Floreasca și Nord i se par Rominei Gingasu cele mai interesante din punct de vedere al investițiilor. Cel mai important criteriu, pe lângă locația, este layout-ul și conceptul modern al dezvoltatorilor. 

“Negociez intens prețurile și achiziționez în momente strategice ale pieții. Același lucru l-am făcut în 2016, apoi în timpul pandemiei de Covid și o voi face în continuare, în funcție de mișcările pieței”, mai spune Romina Gingasu.

Referindu-se la investițiile pe care le-a făcut și le face în în alte orașe din Europa, Romina Gingașu afirmă că este foarte interesată de ”proprietăți unice în clădiri importante” din diferite orașe, dând ca exemplu achiziția recentă a 45% din Palazzo Marsigli din Bologna, care a aparținut familiei de nobili Ferdinando Marsigli.

Palazzo Marsigli este situată lângă Tribunalul din Bologna, iar clădirea păstrează caracteristici originale - lemnul, ușile și structura din 1730 -,  toate fiind prezervate în condiții speciale.

Romina Gingasu mai deține, totodată, și alte două apartamente la Monte Carlo.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite