Romgaz: Ne uităm şi la cât de graşi sunt porcii mistreţi sau la cât de adânc îşi face broasca ţestoasă vizuina când prognozăm cât de grea va fi iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romgaz analizează inclusiv comportamentul animalelor când îşi realizează prognozele cu privire la cât de grea va fi iarna, a declarat  directorul comercial al companiei, Vasile Ciolpan, dând exemplu „cât de adânc îşi face broasca ţestoasă vizuina, cât de graşi sunt porcii mistreţi“.

„Când ne facem prognozele despre cât de grea va fi iarna, luăm în consideraţie şi comportamentul animalelor, cum se pregătesc dânsele de iarnă. De exemplu, când începe migraţia păsărilor, cât de adânc îşi face broasca ţestoasă vizuina, cât de graşi sunt porcii mistreţi în ajunul iernii“, a precizat Ciolpan, în cadrul unei conferinţe. 

Potrivit acestuia, datele de care dispune compania în prezent arată că această iarnă va fi geroasă şi lungă. Ciolpan a adăugat că, în depozite, există în acest moment o cantitate de gaze de 2,3 miliarde de metri cubi, mai mult decât cantitatea de 1,7 miliarde de metri cubi, care este necesarul solicitat de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 

În aceeaşi conferinţă, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, a declarat şi el că în depozite există, momentan, mai multe gaze decât necesarul pentru această iarnă. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri