Românii sunt inventivi. Trucul prin care o persoană a reușit să ia credit pentru casă: „L-am ambalat la loc și l-am returnat”

0
Publicat:

Pentru a cumpăra casa mult dorită, oameni ajung să facă împrumuturi bancare. Condițiile cerute pentru acordarea creditului sunt excesive, iar persoanele încearcă să găsească soluții pentru a-l obține mai ușor.

Trucul prin care o persoană a reușit să obțină credit, deși nu avea baie în casă: Foto: arhivă
Trucul prin care o persoană a reușit să obțină credit, deși nu avea baie în casă: Foto: arhivă

Este și situația unei persoane care a solicitat un credit la bancă pentru a cumpăra o casă, dar inițiativa s-a blocat în urma refuzului instituțiilor bancare.

Nu i-a fost acordat împrumutul pentru că locuința nu avea toaletă în interior. Băncile solicită, în general, ca locuința să dețină minimul de utilități.

Aveți informați despre cum ați obținut credit pentru o casă la țară? Ne-ar ajuta câteva informați legate de creditare. Băncile la care am vorbit nu vor să acorde credit pentru case cu wc în curte. A mai avut cineva situația asta și cum ați procedat?”, întreabă o femeie pe grupul de Facebook „Mutat la țară – viața fără ceas”.

Iar răspunsurile nu s-au lăsat așteptate, fiindu-i oferite multiple variante.

Am procedat în felul următor. Înainte să vină evaluatorul am luat un vas wc cu rezervorul pe vas și l-am așezat frumos într-o încăpere lângă o mașină de spălat veche. După ce s-a pozat frumos respectivul wc, l-am ambalat la loc și l-am returnat. Succes!!”, îi răspunde o persoană, care a reușit să fenteze, astfel, evaluatorul.

Ideea a provocat amuzament printre membrii grupului, dar a fost și apreciată de mulți dintre ei. „Sunt mândră de tine! Chiar nu mă ducea capul la așa ceva!”, îi comentează o persoană la postare.

Oamenii se tem că ratele bancare vor crește în continuare

Condițiile de creditare diferă de la o bancă la alta. „Încercați la mai multe bănci și insistati de fiecare dată să vă dea în scris de la început o listă cu toate condițiile pe care le impun. Eventual faceți dvs o listă cu absolut tot ce vă vine în minte (adică motive de care s-ar putea lega ca să vă refuze) și întrebați. Cu siguranță veți găsi până la urmă și o bancă dispusă să vă dea credit, și o casă care să vă placă și să se încadreze în cerințele lor. Doar că aveți nevoie de nervi tari și timp”, o sfătuiește o femeie.

În schimb, sunt și mulți oameni care sunt în așteptarea unor vremuri mai sigure. „Nu e timpul de făcut credite… Vremurile sunt tulburi...”, comentează pe grup o altă persoană.

Nu mai este vremea de împrumuturi la bănci. Întindeți-vă cât aveți plapuma. Cumpărați-vă o bucățică de pământ lângă pădure, să aibă și izvor și faceti-vă o cabană pe piloni”, spune un alt membru al grupului.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite