Românii pot investi, începând din 8 august, în titlurile de stat „Tezaur”, cu maturitate de 1 an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bancnote bani lei FOTO Shutterstock

Românii pot investi, începând din 8 august, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitate de 1 an şi dobândã anualã de 8,25%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã.

Interesul românilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a menţinut la un nivel ridicat şi în luna iulie, suma investitã fiind de 1,49 miliarde lei, conform Ministerului Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

- Între 08 – 26 august 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi GhidTezaur online şi Tezaur online;

- Între 08 – 29 august 2022 de la unitãţile Trezoreriei Statului;

-  Între 08 – 26 august 2022 în mediul urban şi 08 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate face una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor déjà efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite