Românii care au carduri Revolut vor avea propriile IBAN-uri în RON. Când pot fi folosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
card revolut aplicatie Foto Revolut

Revolut anunţă lansarea conturilor curente locale pentru clienţii din România, oferite în parteneriat cu Libra Internet Bank. Utilizatorii români vor putea primi salariul direct în contul lor Revolut şi îşi vor putea gestiona întreaga viaţă financiară direct din aplicaţia Revolut.

Potrivit anunţului fintech-ului Revolut, de la finalul acestei săptămâni clienţii vor putea încasa bani în RON din orice cont local şi vor putea alimenta contul Revolut prin transfer bancar, simplu şi rapid, fără comisioane ascunse.

Numărul românilor care aleg să folosească Revolut zi de zi este în continuă creştere, iar reprezentanţii companiei se aşteaptă ca această tendinţă să se menţină datorită lansării conturilor locale.

“IBAN-urile locale sunt una dintre dintre cele mai cerute funcţionalităţi pe piaţa locală, având în vedere faptul că încă vedem discriminare a IBAN-urilor în România, iar băncile tradiţionale nu permit clienţilor să efectueze tranzacţii transfrontaliere în RON. Ne bucurăm să anunţăm că, fiecare utilizator Revolut din România va beneficia de propriul cont local, disponibil direct în aplicaţie, de la finalul acestei săptămâni. Le oferim astfel utilizatorilor noştri din România o experienţă cu adevărat locală, însă la standarde globale. Revolut poate deveni astfel contul principal pentru utilizatorii români, aceştia având la dispoziţie o modalitate mai bună, mai rapidă şi mai convenabilă de a-şi gestiona întreaga viaţă financiară, direct din aplicaţie.”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Global Head of Growth la Revolut

“Libra Internet Bank este în prezent cea mai activă bancă românească în zona fintech-urilor. Ne bucurăm că Revolut, unul dintre marii jucători internaţionali din domeniu, alege să lucreze cu noi pentru furnizarea de soluţii către clienţii lor din România. Deţinem toate atuurile pentru ca aceste parteneriate să funcţioneze ca un adevărat vector de creştere şi inovaţie, atat pentru partenerii noştri, cât şi pentru noi”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Fintech-ul Britanic Revolut este compania de tehnologie cu cea mai rapidă creştere din EMEA potrivit clasamentului Deloitte Fast 500. Peste 1.25 milioane de români şi-au deschis un cont Revolut în ultimii doi ani şi jumătate, de la lansarea companiei pe piaţa locală. Revolut continuă să ajute utilizatorii să obţină mai mult de la banii lor, să cheltuie eficient, să economisească şi să investească, totul printr-o simplă apăsare de buton.

Cum aleg românii să folosească  Revolut

Cu un volum total al tranzacţiilor care a depăşit 6 miliarde de Euro, românii preferă funcţionalităţile de zi cu zi ale Revolut, precum posibilitatea de a efectua plăţi cu uşurinţă, acasă şi în străinătate, online şi offline. Utilizatorii Revolut se află întotdeauna în control iar banii lor sunt în siguranţă datorită funcţionalităţilor de siguranţă: posibilitatea de a bloca sau dezactiva cardul pentru diferite tipuri de tranzacţii (plăţi swipe, tranzacţii online, retrageri de numerar, plăţi contactless) şi posibilitatea de a folosi opţiunea de siguranţă pe bază de geolocalizare pentru a anula toate tranzacţiile efectuate atunci când cardul nu se află în proximitatea telefonului. Cei mai populari comercianţi în rândul românilor sunt OMV, Foodpanda, Uber, Bolt, Lidl, McDonald’s şi Carrefour.   

Pe lângă opţiunea de a cheltui în siguranţă şi de a-şi gestiona mai bine banii prin intermediul funcţionalităţilor de bugetare, Revolut a ajutat utilizatorii locali să îşi atingă mai repede obiectivele financiare prin intermediul puşculiţelor digitale “Vaults”. Românii au deschis peste 140.000 de puşculiţe digitale Vaults şi au strâns peste 40 de milioane de RON din mărunţişul rămas după fiecare tranzacţie, contribuţii individuale sau plăţi recurente.

Totodată, românii folosesc Revolut şi pentru a-i învăţa pe copii noţiuni de educaţie financiară şi a-i pregăti astfel mai bine pentru viaţă.  Peste 17.000 de copii din România au astăzi un cont Revolut Junior. 

Revolut a democratizat atât piaţa de investiţii cât şi tranzacţionarea de criptomonede, cu utilizatori locali care investesc în criptomonede, metale preţioase (aur sau argint), dar şi în acţiuni de la  peste 750 de companii din State Unite, direct din aplicaţia Revolut, printr-o simplă apăsare de buton.

Lansarea conturilor locale va permite utilizatorilor Revolut să încaseze bani în RON din orice cont din România, direct în  IBAN-ul personal în RON. Utilizatorii români vor avea astfel posibilitatea să îşi gestioneze întreaga viaţă financiară dintr-un singur loc, fără comisioane ascunse. Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca un număr tot mai mare de clienţi să folosească Revolut drept cont principal.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite