România și Emiratele Arabe Unite au semnat un memorandum în domeniul energiei

0
Publicat:

România și Emiratele Arabe Unite au semnat luni un memorandum în domeniul energiei care deschide noi căi de cooperare pentru asigurarea securității și independenței energetice a României.

România și Emiratele Arabe Unite au semnat un memorandum în domeniul energiei
România și Emiratele Arabe Unite au semnat un memorandum în domeniul energiei

Președintele României, Klaus Iohannis, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Educației, Ligia Deca, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au participat luni  la întâlnirea de lucru cu Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi.

Președintele României a transmis că România și Emiratele Arabve Unite au ca priorități comune, inclusiv, energia și tranziție ecologică, precum și schimbările climatice. Totodată, companiile din Emiratele Arabe Unite au fost invitate să vină să investească în România.

Cu această ocazie am semnat alături de E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei, ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, memorandumul de înțelegere în domeniul energiei care deschide noi căi de cooperare pentru producția de energie regenerabilă, gaze naturale, energie nucleară, eficiență energetică și hidrogen”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Totodată, Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, a semnat documentul care prevede parteneriatul de tip joint-venture cu Abu Dhabi Future Energy Company - Masdar - în scopul dezvoltării, investirii, construirii şi exploatării de proiecte de energie regenerabilă în România.

Și Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica, a semnat un memorandum de cooperare cu Emirates Nuclear Energy Cooperation - ENEC - în domeniul energiei nucleare, prin care cele două companii vor colabora în proiectul Unităților 3 și 4 de la Cernavodă.

Prin cooperarea dintre cele două state vom reuși să asigurăm securitatea și independența energetică, a spus ministrul Virgil Popescu.

Așa cum am mai spus, pentru România relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică, având în vedere potenţialul pe care acest stat îl are şi exemplul pe care l-a dat lumii, de transformare a economiei într-o economie diversificată, extrem de competitivă, dar şi orientarea către noile tehnologii, către viitor”, a subliniat ministrul Digitalizării Sebastian Burduja într-o postare pe Facebook.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite