România, locul 6 mondial ca număr de expozanţi la cel mai important târg de investiţii imobiliare, Expo Real München

0
Publicat:
Ultima actualizare:
expo real 2021 munchen romania

Toţi factorii de decizie din sectorul imobiliar s-au reunit în perioada 11 – 13 octombrie 2021 la Expo Real München, târgul reuşind încă o dată să fie punctul de întâlnire principal al branşei.

Peste 19.200 de participanţi din 52 de ţări (2019: 46.747 / 76) au venit la EXPO REAL din München. Numărul total de participanţi a inclus 9.916 specialişti (2019: 22.065) şi 9.296 de reprezentanţi ai companiilor (2019: 24.682). 

Cei 1.198 de expozanţi provin din 29 de ţări (2019: 2.189 / 44). În afară de Germania, primele zece ţări expozante au fost: Austria, Olanda, Polonia, Elveţia, Portugalia, România, Spania, Franţa, Serbia şi Italia. „A fost o atmosferă de încredere care se simţea peste tot în sălile de expoziţie. 1.198 de expozanţi şi peste 19.200 de participanţi au profitat intens de cele trei zile de EXPO REAL pentru a demara proiecte viitoare, pentru a aduna informaţii şi pentru a-şi întreţine contactele", explică Klaus Dittrich, CEO al Messe München.

„Comparativ cu anii record de dinaintea pandemiei Corona, târgul a fost, în mod firesc, mai mic. Dar noul start a fost un succes şi EXPO REAL s-a dovedit încă o dată a fi cel mai important târg imobiliar din Europa", a concluzionat Dittrich.

Din standul României au făcut parte reprezentanţi ai autorităţilor locale în căutare de investitori interesaţi de amplasamente la noi în ţară precum şi cei ai mediului privat, având ca activităţi de bază dezvoltarea de parcuri industriale, servicii logistice integrate, servicii de proiectare şi arhitectură, construcţii civile şi industriale. Standul a fost format din AFI Europe, Alma Consulting SRL, oraşul Buzău, Ceetrus, oraşul Iaşi Parcul industrial şi tehnologic Siret, Olympian Parks, oraşul Reşiţa, Rec Partners, Hotspot Workhub, Sagului Logistic Center, Speedwell, WDP Development Romania SRL. De asemenea prezente au fost cele două asociaţii de profil: Asociaţia Română a Investitorilor în Real Estate şi Bucharest Real Estate Club.

Pavilionul României a fost foarte bine poziţionat în prima din cele cinci hale ale expoziţiei, iar proiectele din ţara noastră s-au bucurat de un interes sporit. Participanţii standului comun românesc au avut permanent întâlniri pe parcursul celor trei zile ale târgului.  

Expo Real, aflat anul acesta la a 23-a ediţie, a reprezentat pentru co-expozanţii români o oportunitate excelentă de a întâlni şi interacţiona cu participanţi din numeroase ţări, dovedind, în ciuda pandemiei, că este un pandant al networking-ului internaţional, al proiectelor de anvergură, al investiţiilor şi finanţărilor transfrontaliere. Aici se reunesc toate verigile lanţului de valori din domeniu - de la dezvoltatori de proiecte, investitori şi finanţatori, la regiuni economice şi oraşe - transformând expoziţia într-un eveniment unic pe piaţa internaţională.

Numeroasele prelegeri şi discuţii din programul de conferinţe, precum şi prezentări ale expozanţilor şi ale start-up-urilor au fost înregistrate şi vor fi disponibile pe platforma online EXPO REAL ONLINE până la jumătatea lunii noiembrie 2021.

Teme importante de viitor ce s-au cristalizat în urma ediţiei de anul acesta a EXPO REAL sunt: Corona, schimbările climatice şi digitalizarea. Următoarea ediţie a EXPO REAL va avea loc între 4 şi 6 octombrie 2022 la München.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite