România, înapoi spre Evul Mediu: din ce în ce mai mulţi oameni se încălzesc cu lemne. Cât costă metrul cub

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii se întorc către încălzirea cu lemne, arată datele Romsilva. În ultimii trei ani, cantitatea de lemn pentru încălzire livrată populaţiei s-a dublat.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva anunţă că a înregistrat în ultimii trei ani o evoluţie pozitivă a volumului de lemn pentru încălzirea locuinţelor livrat populaţiei, de la circa 840 de mii de metri cubi în anul 2016, la peste 1,7 milioane de metri cubi la finalul anului trecut.

În primele şase luni ale anului, Romsilva a livrat direct populaţiei un volum de 608.926,35 metri cubi lemn pentru încălzirea locuinţei, la un preţ mediu de 178,6 lei pe metru cub, fără taxa pe valoarea adăugată.

Romsilva recomandă populaţiei să se aprovizioneze din timp cu lemne pentru foc, la nivelul tuturor ocoalelor silvice de stat din cadrul Romsilva existând în acest moment un volum disponibil de lemn pentru foc de 272.961,98 metri cubi.

Preţul lemnului pentru încălzirea locuinţei, livrat direct populaţiei, variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse în preţ.

Toate volumele şi preţurile de vânzare a lemnului destinat încălzirii locuinţelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar şi centralizat accesând secţiunea dedicată de pe pagina de internet a Romsilva, unde datele sunt actualizate permanent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite