Rețele Electrice lansează o licitație de circa 53 milioane de lei pentru celule de medie tensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile Reţele Electrice Muntenia, Reţele Electrice Banat şi Reţele Electrice Dobrogea au lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziţii publice, o procedură de achiziţie de celule de medie tensiune pe baza unor contracte în valoare maximă estimată de 52,83 milioane de lei, informează compania Reţele Electrice, parte a Grupului PPC.

foto Rețele Electrice Muntenia
Rețele electrice lansează o licitație de circa 53 milioane de euro pentru celule de medie tensiune

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, cei trei operatori de distribuţie intenţionează să achiziţioneze maximum 509 celule de medie tensiune, volumul minim fiind de 174. Reţele Electrice Muntenia intenţionează să cumpere între 64 şi 218 de bucăţi, Reţele Electrice Dobrogea vizează între 35 şi 66 de bucăţi iar Reţele Electrice Banat, între 75 şi 225 de bucăţi.

În cadrul companiilor noastre de distribuţie, orice investiţie de modernizare sau construcţie de capacităţi noi are ca scop dezvoltarea unei infrastructuri reziliente, digitale şi eficiente, prin care dorim să fim vectorul tranziţiei energetice din România. Aceste celule MT pe care le vom achiziţiona şi care ulterior vor fi integrate în investiţii strategice de reţea reprezintă doar unul din paşii necesari a fi făcuţi pentru a contribui esenţial la acest parcurs foarte ambiţios pe calea tranziţiei energetice. În perioada următoare, creşterea capacităţii de racordare şi integrare a prosumatorilor şi producţiei de energie regenerabilă sunt esenţiale pentru atingerea obiectivelor de electrificare a consumului, asumate de ţara noastră, aşadar rolul şi ţintele noastre ca operator de distribuţie sunt ambiţioase şi vin în întâmpinarea strategiei energetice naţionale”, a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice.

Echipamentele pentru care se aşteaptă oferte în cadrul licitaţiei deschise sunt celule linie, celule de cupla, celule de măsură, celule trafo (de transformator) şi celule TFN (tratare neutru în staţie). Integrate în infrastructura energetică, aceste celule MT vor oferi posibilitatea de a monitoriza, controla şi proteja reţeaua de medie tensiune din aval de barele de medie tensiune ale staţiilor de transformare, crescând astfel fiabilitatea şi eficienţa reţelei de distribuţie a energiei electrice.

Companiile Reţele Electrice operează reţele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud - inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea), acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale Grupului PPC.

Reţelele electrice operate de către cele trei companii numără 287 de staţii de transformare şi peste 24.000 de posturi de transformare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite