Reţele de samsari de autoturisme de lux, descoperite de Antifraudă. Firmele erau înfiinţate pe numele unor oameni săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii DGAF au verificat în ultimele 10 luni un număr de 472 contribuabili (persoane juridice şi persoane fizice) care comercializau autoturisme de lux la mâna a doua provenite din Germania, Olanda şi Austria, fără să plătească obligaţiile fiscale. Urmare a abaterilor constatate în timpul acestor controale au fost dispuse amenzi de peste 3,9 milioane lei şi au fost confiscate 35 autoturisme.

Totodată, au existat 20 de situaţii în care au fost sesizate organele de urmărire penală pentru prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de peste 72 milioane lei. Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor evaluate la peste 84 milioane lei au fost instituite 51 de măsuri asigurătorii asupra a 170 de autoturisme.

Firmele erau înfiinţate pe numele unor persoane fizice cu situaţie materială precară, iar autoturismele erau cumpărate cu numerar de către persoane fizice la un preţ cu cel puţin 19% (cota neplătită de TVA) mai mic decât preţul pieţei.

Cuantumul mare al prejudiciului calculat de inspectorii antifraudă a determinat iniţierea cooperării cu Poliţia Română.

Parte dintre cazurile instrumentate de către inspectorii DGAF au fost valorificate de către organele competente sesizate, în cadrul unor acţiuni comune, precum o acţiune din data de 25 februarie, iniţiată de poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR.

Inspectorii antifraudă atrag atenţia asupra faptului că preţul mic al unei maşini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice.

Imagine indisponibilă

FOTO DGAF

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite