Reglementări globale pentru monitorizarea riscurilor provocate de monede virtuale precum bitcoin şi ether

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Autorităţile de reglementare internaţionale au publicat un cadru de reglementări pentru monitorizarea ”vigilentă” a riscurilor provocate de monede virtuale precum bitcoin şi ether, chiar dacă nu reprezintă în prezent un pericol major pentru stabilitatea financiară, transmite Reuters.

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (Financial Stability Board – FSB), care coordonează reglementările financiare pentru Grupul celor mai dezvoltate 20 de economii ale lumii (G20), a anunţat că acest cadru de reglementări se concentrează pe modalitatea în care riscurile de pe pieţele criptoactivelor s-ar putea extinde în alte părţi ale sistemului financiar.

”Monitorizarea mărimii şi dezvoltării pieţelor criptoactivelor este esenţială pentru înţelegerea mărimii efectului asupra averilor, în eventualitatea unei scăderi a valorii acestora”, se arată într-un comunicat publicat luni de FSB.

Utilizarea împrumuturilor şi expunerea instituţiilor financiare la pieţele criptoactivelor sunt indicatori importanţi de evaluare a transmiterii riscurilor criptoactivelor la nivelul sistemului financiar, potrivit FSB.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite