Record de cereri pentru Agro IMM Invest. Plafonul ar putea fi suplimentat cu 4 miliarde de lei

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Fermierii au depus 2.739 de cereri în valoare de 4,2 mld lei pentru programul Agro IMM Invest, a transmis Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„În acest moment avem înscrişi pe aplicaţia IMM Invest 16.000 de IMM-uri, dintre care sunt 13.260 pentru IMM Invest şi 2.739 pentru Agro IMM Invest. Plafonul care a fost acordat de Guvern a fost 14 mld. lei pentru IMM Invest, deja s-a suprasubscris, am ajuns la o cerinţă de 15,3 mld. lei pentru IMM Invest, iar pentru Agro IMM Invest a fost 1 mld. lei, iar cerinţa este de 4,2 mld. lei. 

Faţă de anul trecut, programul merge mult mai repede. În acest moment, avem 2.153 de garanţii aprobate, am ajuns la 2,1 mld lei, bani care sunt deja la întreprinderile mici şi mijlocii”, a spus Dumitru Nancu în cadrul evenimentului Ziua Întreprizătorilor, organizat de CNIPMMR, potrivit ZF.

Acesta a menţionat că plafonul pentru programul Agro IMM Invest va fi mărit la 4 mld. lei.

„Prin noua notificare pe care am făcut-o la Comisia Europeană, am suplimentat plafonul astfel încât de la 1 iulie să alocăm 4 mld. şi să mergem cu plafonul de la IMM Invest aşa cum a fost alocat de la început”, a adăugat Nancu.

În urmă cu câteva săptămâni, FNGCIMM anunţa că, plafoanele de garantare ale programelor guvernamentale aferente anului 2021 au fost angajate în proporţie de 7% până la 43%, în primele 13 zile de la lansare. Potrivit sursei citate, programul Noua Casă, cu un număr record de cereri de garantare pe zi, şi Agro IMM INVEST se aflau în topul programelor cu cel mai mare grad de angajare.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite