Raiffeisen a lansat „creditul bio”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
raiffeisen

Raiffeisen Bank lansează Creditul BIO pentru fermierii care lucrează suprafeţe certificate sau aflate în curs de conversie ecologică, credit cu o dobândă redusă faţă de cea standard, cu sume mai mari acordate pe hectar şi o perioadă de rambursare extinsă.

Certificarea ce atestă cultivarea de suprafeţe ecologice sau aflate în curs de conversie ecologică este singurul document solicitat pentru a beneficia de facilităţile oferite de acest tip de finanţare.

“Este primul produs de creditare IMM Raiffeisen Bank menit să încurajeze, să şuştină şi să crească agricultura sustenabilă pe toţi cei 3 piloni: profitabilitate economică, respectarea mediului înconjurător şi responsabilitate sociala. Ne-am dorit mult să avem un astfel de produs de finanţare pentru fermierii care fac agricultură ecologică şi să îi susţinem pe acest drum” a declarat Raluca Nicolescu, Director Executiv IMM, Raiffeisen Bank.  

Agricultura ecologica este într-o ascensiune rapida, că rezultat direct al creşterii interesului consumatorilor faţă de produsele bio. Cererea globală de produse organice continuă să crească ceea ce demonstrează că va urma o perioadă în care tot mai multe produse provenite din agricultura ecologică vor cuceri rafturile magazinelor. Vestea bună este că această creştere a agriculturii organice implica conceptul de dezvoltare sustenabila, singura modalitate prin care putem găsi soluţii pentru aspectele de mediu care impun rezolvare urgentă. 

La sfârşitul primei jumătăţi a acestui an, soldul creditelor nete acordate IMM-urilor de Raiffeisen Bank a crescut cu 21% faţă de T2 2020. Banca oferă soluţii de finanţare, atât din surse proprii, cât şi prin utilizarea programelor dedicate de garantare, cum este IMM Invest, dar şi extensii ale programelor Fondului European de Investiţii (FEI). Agricultura e un domeniu pe care banca îl susţine cu finanţări consistente. 

Cu peste 20 de ani de activitate pe piaţă din România, Raiffeisen Bank este una dintre băncile aflate în top 5, cu un portofoliu de peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, peste 300 de agenţii în ţoaţă tara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24.400 de POS-uri. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite