Rafo Oneşti nu atrage investitorii. Rafinăria, scoasă pentru a treia oară la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CITR a scos din nou la vânzare activele Rafinăriei Rafo Oneşti, pentru a treia oară într-o lună. În încercarea de a atrage investitori, preţul a fost scăzut din nou.

Preţul a fost din nou redus, de la 59,5 milioane dolari, la prima licitaţie, şi 50,5 milioane dolari, la a doua încercare, la 44,6 milioane dolari, plus TVA. 

Rafo Oneşti a intrat în inslvenţă în vara anului trecut din cauza unor datorii de peste 330 milioane de lei.

La licitaţie se vând echipamente şi instalaţii specifice activităţii de procesare primară şi secundară a ţiţeiului, precum: instalaţie de distilare atmosferică şi în vid cu o capacitate de 3.5 mil.tone/an, instalaţii de hidrofinare a benzinei şi a motorinei, instalaţii de reformare catalitică a benzinei, de hidrodesulfurare a distilatului de vid, instalaţii de producere a hidrogenului, instalaţie de producere eteri pentru benzină (licenţă RAFO), instalaţie de desulfurare a gazelor şi recuperare a sulfului şi altele. Rafinăria este amplasată pe un teren în suprafaţă de 265 hectare şi este racordată la reţeaua de energie electrică de 110 KV. 

Activul beneficiază de reţea proprie de cale ferată uzinală cu acces la reţeaua naţională de transport pe cale ferată şi racord la reţeaua naţională de transport ţiţei prin conducte de la terminalul marin (Marea Neagră) de descărcare până la Rafo - Oneşti. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite