Rabla electrocasnice 2022: Când se va desfășura prima etapă şi ce vouchere se acordă

0
0

Începând de luni, 5 decembrie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele.

Rabla pentru Electrocasnice începe luni, Foto: Shutterstock
Rabla pentru Electrocasnice începe luni, Foto: Shutterstock

Potrivit datelor transmise de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 05.12.2022, ora 10:00 - 09.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

- 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;

- 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;

- 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

,,După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.”, precizează reprezentanţii AFM.

Potrivit acestora, valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Când au loc celelalte etape din Rabla Electrocasnice

Etapa a doua, Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele, se va desfăşura în perioada 12.12.2022, ora 10:00 - 16.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 10.000 mii lei.

De asemenea, etapa a treia, Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele va avea loc între 19.12.2022, ora 10:00 şi 23.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 15.000 mii lei.

,,Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.”, mai arată AFM.

Sursa citată menţionează că persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediție și ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului.

,,Precizăm, pe această cale, că toate conturile comercianților, create în edițiile anterioare ale Programului, rămân valabile și pot fi utilizate și în sesiunile de anul acesta.”, susţine Administraţia.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri