Punctele de control de frontieră din aeroportul Henri Coandă vor avea o capacitate limitată până duminică

0
Publicat:

Pe fluxul de sosiri internaționale a aeroportului Henri Coandă se derulează lucrări de relocare a ghișeelor de frontieră, în contextul aderării la Air Schengen, ceea ce va determina o capacitate limitată, care va fi în vigoare până duminică, 31 martie 2024, transmite Compania Națională Aeroporturi București într-un comunicat de presă remis miercuri. 

foto puncte de frontieră Henri Coandă
Punctele de control de frontieră din aeroportul Henri Coandă vor avea o capacitate limitată

Potrivit sursei citate, orțile automate de control de frontieră (ABC – Automatic Border Control) de pe fluxul de plecări internaționale au fost deja relocate pe fluxul de plecări non-Schengen. Totodată, pe fluxul de sosiri internaționale se derulează lucrări de relocare a unor ghișee de frontieră.

Toate aceste lucrări se efectuează în contextul aderării României la spațiul Schengen (cu frontierele aeriene și maritime) la data de 31 martie 2024; de la această dată vor fi supuși controlului de frontieră doar pasagerii care călătoresc spre/dinspre un aeroport dintr-o țară aflată în afara spațiului Schengen, adică mai puțin de 30% din totalul pasagerilor care tranzitează aeroportul Henri Coandă, menționează CNAB.

De asemenea, sursa citată mai transmite că „CN Aeroporturi București și Poliția de Frontieră depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în cele patru zile rămase până la aderarea la spațiul Schengen, zile în care toți pasagerii care călătoresc în/din afara țării trebuie să se prezinte la controlul de frontieră”.

Până pe 31 martie, aeroporturile vor trebui să aibă gata fluxurile separate de îmbarcare, Schengen și non-Schengen. După 31 martie 70% din zboruri, arată previziunile specialiștilor, vor fi în spațiul Schengen (incluzând-le aici și pe cele interne) și 30% în afara acestui spațiu comunitar. Cetățenii români nu vor mai trebui să mai prezinte documentele Poliției de Frontieră la călătorii în celelalte 28 de state (incluzând și Bulgaria) din acest spațiu. Pasagerii pentru statele Schengen vor mai prezenta documentul de identitate doar la punctul de îmbarcare, unde îl solicită compania, menționa CNAB la începutul lunii martie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite