Proiectul privind transferul Metrorex în subordinea Primăriei, scos de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul privind transferul companiei Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor la Primăria Capitalei a fost scos miercuri de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„Le-a venit mintea cea de pe urmă, am retras de pe ordinea de zi a CGMB preluarea metroului. Era imposibil dpdv financiar, fără a pune în pericol investiţiile si dezvoltarea reţelei”, a scris consilierul general liberal Ciprian Ciucu pe Facebook.

Proiectul de hotărâre privind „solicitarea către Guvernul României de a emite un act normativ pentru transferul pachetului de acţiuni ale SC Metrorex SA din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti” trebuia să fie discutat miercuri de consilierii generali.

Ciucu a subliniat, iniţial, că nu există un studiu de impact pentru o astfel de măsură şi că preluarea ar fi fost imposibilă din punct de vedere financiar, fără a pune în pericol investiţiile si dezvoltarea reţelei.

Ideea trecerii Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei nu este nouă, existând încă din 2012, când premierul de atunci Victor Ponta anunţa că Guvernul „va decide în perioada următoare” trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea municipalităţii.

„S-a vorbit destul de mult de tronsonul spre Drumul Taberei şi ăla trebuie continuat, dar trebuie nu să spunem noi de la minister, pe tot felul de interese obscure, cum săpăm în şapte direcţii metrou şi de fapt nu terminăm nicăieri. Trebuie Primăria Generală, cu sprijin de la Guvern şi cu propriile forţe, pe baza mandatului pe care îl au de la cetăţeni, să continue prioritizarea. Întâi fac linia spre Drumul Taberei şi, după aceea, cea spre Pantelimon. Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani”, spunea Ponta în septembrie 2012.  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite