Profitul Erste a scăzut dramatic în 2013, de la 480 de milioane de euro la 60 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul austriac Erste controlează în România BCR, cea mai mare bancă locală
Grupul austriac Erste controlează în România BCR, cea mai mare bancă locală

Grupul Erste a înregistrat anul trecut un profit net de 60 de milioane de euro, mai mic de opt ori faţă de rezultatul obţinut în 2012, deşi rezultatele Băncii Comerciale Române (BCR) au fost în linie cu semnalele transmise de conducere, a anunţat, marţi, banca austriacă, citată de Mediafax.

„În timp ce rezultatul operaţional, costul riscului şi rezultatul subsidiarei româneşti BCR au fost în linie cu semnalele transmise de conducere, reducerea fondului comercial şi efecte legate de taxare au afectat negativ profitul“, se arată într-un comunicat al Erste Group.

Datele anunţate, marţi, de Erste Group sunt bazate pe cifre preliminare, neauditate.

Erste Group a raportat în 2012 un profit net de 483,5 milioane euro, în condiţiile unor provizioane în scădere la nivelul grupului şi a majorităţii subsidiarelor, mai puţin România şi Croaţia.

Situaţia portofoliului de credite s-a îmbunătăţit anul trecut, rata împrumuturilor neperformante rămânând neschimbată, comparaţie trimestru la trimestru, în timp ce gradul de provizionare a crescut raportat la anul anterior, se arată în comunicat.

Acţiunile Erste se tranzacţionează şi pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Mai puteţi citi:

UPDATE Legea falimentului personal, amânată de la vot în Camera Deputaţilor. Proiectul are nevoie de raport de la Comisia juridică

Proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor şi falimentul personal a fost amânat astăzi de la vot în plenul Camerei Deputaţilor. Acesta se întoarce la Comisia juridică, unde trebuie realizat un raport. Camera Deputaţilorcare este cameră decizională, după ce actul normativ a fost deja adoptat de către Senat în anul 2010.

Bogdan Nica, şeful ANPC: „Oamenii nici nu ştiu că sunt păcăliţi şi că li se iau nişte sume nejustificate la leasing“

Contractele-cadru de leasing sunt problematice în special atunci când instituţiile nu respectă ceea ce se află în contract, în schimb au pretenţia ca persoanele fizice să îşi respecte obligaţiile, astfel că oamenii nici nu ştiu că sunt păcăliţi şi li se iau nişte sume nejustificate, a declarat Bogdan Nica, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Numărul restanţielor la bănci a scăzut cu 50.000 în 2013, însă valoarea sumelor restante a urcat cu 20%

La sfârşitul anului trecut, puţin peste 688.000 de români înregistrau restanţe la bănci şi instituţii financiare nebancare (IFN) de peste 30 de zile, numărul lor fiind în scădere cu aproape 50.000 faţă de sfârşitul lui 2012, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Totuşi, valoarea restanţelor a urcat cu 20% în 2013.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite