Profit.ro: Grindeanu va schimba şeful Antifraudei din cadrul ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România în Bucureşti  FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Prim-ministrul Sorin Grindeanu îl va înlocui pe actualul şef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Petre-Dragoş Voinescu, în contextul în care premierul a cerut o „reformă de fond” a Fiscului.

Cele mai mari şanse pentru înlocuirea lui Voinescu le are Gabriel Gheorghe, fost candidat din partea ALDE la ultimele alegeri parlamentare, anunţă profit.ro

Gheorghe a fost, potrivit CV-ului, inspector în cadrul Gărzii Financiare, director al corpului de control al Ministerului Economiei, şeful Direcţiei Antifraudă – Anticorupţie a Ministerului Economiei şi vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Petre-Dragoş Voinescu a fost numit, în noiembrie anul trceut, prin detaşare, în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi cu rolul de a coordona Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Premierul Sorin Grindeanu s-a declarat nemulţumit de gradul de colectare a taxelor şi impozitelor în primele două luni ale anului şi a cerut „reforma de fond” a ANAF. „Pe mine m-a interesat în primul rând care sunt măsurile pe care Ministerul Finanţelor şi ANAF le au pentru reforma structurală pe care mi-o doresc în cadrul ANAF, astfel încât gradul de colectare să fie acela pe care noi ni l-am propus pentru anul 2017”, a declarat Grindeanu, recent.

Potrivit unui comunicat ANAF, în primele două luni ale acestui an,  ANAF a colectat cu 0,9% mai puţini bani la bugetul de stat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Explicaţia oferită de reprezentanţii ANAF este că TVA a coborât la 19% de la 1 ianuarie. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite