Producţie oprită la fabricile Renault şi Fiat din Turcia, din cauza protestelor muncitorilor. Uzina de la Bursa era una dintre „sperietorile“ Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzina de la Bursa produce modele Clio şi Symbol, dar şi compactele Megane şi Fluence
Uzina de la Bursa produce modele Clio şi Symbol, dar şi compactele Megane şi Fluence

Producţia de autoturisme a fost oprită la fabricile Renault şi Fiat din Turcia, în timp ce muncitorii protestează faţă de salarii şi condiţiile de muncă, scrie Reuters.

Producţia la uzina Renault din Turcia s-a oprit joi, la miezul nopţii şi se fac eforturi pentru rezolvarea crizei cu cei 2.500 de muncitori care protestează în faţa şi în interiorul frabricii din oraşul Bursa, situat în nord-vestul ţării, a declarat un purtător de cuvânt al Renault.

Oyak Renault, un joint venture cu fondul de pensii Oyak al armatei turce, a produs în jur de 318.000 de maşini anul trecut. Agenţia de ştiri Dogan a anunţat că uzina fabrică aproximativ 400 de vehicule într-un singur schimb.

Aici se construiesc modelele Clio şi Symbol, precum şi modelele compacte Megan şi Fluence.

Vineri, muncitorii de la Tofas, un joint venture între Fiat şi Koc Holding, au organizat un protest, oprind linia de producţie, a anunţat postul de televiziune CNN Turk. Aproximativ 5.000 de persoane lucrează la uzina Tofas, potrivit televiziunii, care a precizat că discuţiile dintre muncitori şi conducere sunt în desfăşurare.

Tofas produce modelele Fiat Linea, Doblo şi Fiorino, alături de Citroen Nemo, Peugeot Bipper şi Opel/Vauxhall Combo. Aceasta a produs 240.000 de unităţi în 2013, potrivit site-ului său de Internet.

„Sperietoare“ de paie pentru Dacia

Recent, Renault a lăsat să se înţeleagă că ar putea muta o parte din producţia de la Dacia la Tanger, în Maroc, din cauza nerealizării autostrăzii Sibiu-Piteşti. Salariaţii de la Dacia au protestat de mai multe ori, cerând Guvernului realizarea acesteia.

În luna septembrie, Nicolas Maure, directorul general al Dacia, declara că unele proiecte de motoare şi transmisii ar putea fi alocate în viitor către uzina din Turcia, nu către România din cauza problemelor de competitivitate.

Dacia este cel mai mare exportator român.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite