Privatizarea CFR Marfă nu e încheiată. Donau-Finanz: Vom contesta privatizarea până la Bruxelles, am demarat deja acest proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, multe televiziuni prezentau “marele succes” obtinut de Guvernul Romaniei prin privatizarea companiei CFR Marfa. Reamintim, compania Grup Feroviar Roman (GFR), controlata de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost desemnata castigatoare la privatizareaCFR Marfa, pentru un pret de 202 milioane euro.

Prin achizitionarea pachetului de 51% din actiunile CFR Marfa, GFR va detine 70% din piata transportului feroviar din Romania. Piata de transport marfa pe calea ferata este de circa 50 de milioane de tone de marfa, iar ca valoare se ridica la circa 500 milioane euro.

Concentrare

Totusi, aceasta privatizare e departe de a se fi incheiat. Un prim semn de intrebare se ridica referitor la detinerea de 70%, care ar insemna deja concentrare si pozitie dominanta, ceea ce contravine legilor privind concurenta. Dar lovitura decisiva va veni din alta parte.

Compania austriaca Donau-Finanz, unul din participantii la licitatie, dar care s-a retras miercuri, a decis sa conteste rezultatul privatizarii. Reprezentantii companiei austriece au declarat, in exclusivitate pentru Econtext, ca vor contesta aceasta licitiatie.

Citiţi pe econtext.ro miniinterviul cu Michael Kraus, managing partner and chief executive office în cadrul Donau-Finanz

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite