Primul lanţ de hipermarketuri care îşi certifică magazinele şi depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul lunii octombrie, întreaga reţea de 135 de magazine şi două depozite Kaufland România primeşte certificarea ce confirmă că toate măsurile de siguranţă  împotriva răspândirii Covid-19 sunt implementate corect, complet şi sunt conforme cu standardele sanitare internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale instituţiilor locale, la ora actuală.

Certificatul atestă că magazinele Kaufland România sunt oficial „locaţii de încredere”.

Standardul internaţional de siguranţă DEKRA pentru măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 este acordat în urma unui proces de audit şi control, realizat pe parcursul a 45 de zile, la nivel naţional, de un organism de certificare independent şi imparţial.

Auditul spaţiilor este realizat fizic, în urma deplasării pe teren a unei echipe de auditori pentru controlul fiecărui magazin şi depozit. O serie de 134 de criterii au fost verificate de inspectori pentru acordarea standardului.

Compania germană de auditare DEKRA este una dintre cele mai importante din lume, ce activează în domeniul siguranţei de peste 90 de ani, în peste 60 de ţări. Înfiinţată în 1925 în Germania, ca Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V., organizaţia oferă servicii de expertiză calificate şi independente în domeniul siguranţei.

„Standardul de siguranţă DEKRA dezvoltat în Germania are un număr mare de criterii de evaluare a siguranţei spaţiilor şi se acordă numai în urma controalelor în teren, nu online, ceea ce face ca întregul proces să fie complet, riguros, de încredere şi corect. Auditurile noastre sunt efectuate  prin liste de verificare bazate pe principalele recomandări şi protocoale internaţionale, ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi locale ale agenţiilor şi autorităţilor guvernamentale, declară Ionuţ Muntean, Director Executiv DEKRA România.

Standardul DEKRA confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întregul spaţiu de desfăşurare al activităţii Kaufland România, inclusiv în etapele de recepţie a mărfii, controlul furnizorilor şi la intrarea în unitate, precum şi în serviciile de igienă, sanitaţie şi întreţinere, precum şi de instruire a personalului şi de informare a clienţilor.

„Certificarea DEKRA vine să susţină toate eforturile depuse de Kaufland România încă de la începutul declanşării pandemiei, pentru a oferi dovada unor spaţii sigure de cumpărături, atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare”, a declarat Valer Hancaş, Director Comunicare & Public Affairs, Kaufland România.

De la declanşarea pandemiei şi până în prezent, Kaufland România a investit peste 20 de milioane de lei în implementarea măsurilor de protecţie şi prevenţie în spaţiile sale (magazine, depozite, sedii), cu cea mai mare responsabilitate.

Printre măsurile luate numai în magazine se numără:

  • montarea porţilor de termometrizare la intrare, cu sistem de detectare automată a temperaturii, fără contact direct;
  • dotarea spaţiilor cu dispensere automate fără atingere, cu gel şi şerveţele dezinfectante pentru clienţi şi angajaţi;
  • instalarea geamurilor de plexiglas la case;
  • asigurarea echipamentelor suplimentare de protecţie de unică folosinţă pentru angajaţi;
  • sporirea frecvenţei igienizărilor;
  • amplasarea elementelor de signalistică de prevenţie în toate spaţiile;
  • asigurarea informării corecte şi complete prin sesiuni de instructaj periodic şi înfiinţarea unei linii telefonice speciale pentru angajaţi.
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite