Prime de aproape 10.000 de euro, oferite angajaţilor de un mare producător auto

0
Publicat:

Un gigant din industria auto a anunţat că le va oferi angajaţilor săi prime de aproape 10.000 de euro, drept mulţumire pentru rezultatele solide din anul 2023.

Fabrică auto
Un gigant din industria auto a anunţat că le va oferi angajaţilor prime de aproape 10.000 de euro

Angajaţii producătorului de maşini de lux Porsche AG vor primi un bonus de până la 9.690 de euro (10.587 dolari) datorită rezultatelor solide din 2023, transmite DPA, și Agerpres.

Valoarea bonusului anual este semnificativ mai mare faţă de anii precedenţi: 9.050 euro în 2022 şi 7.900 euro în 2021.

Banii vor ajunge la angajaţi odată cu plata salariilor din aprilie, urmând să beneficieze de bonus cei care lucrează la unităţile Porsche din Germania şi la subsidiarele companiei. Peste 28.000 de angajaţi vor beneficia de bonus, au precizat reprezentanţii Porsche.

În mod tradiţional Porsche acordă angajaţilor prime generoase. Comparativ, firma mamă Volkswagen AG a acordat salariaţilor pentru 2023 un bonus de 4.735 euro.

"Angajaţii noştri pot fi mândri de rezultatele obţinute. Într-un an dificil, ei au avut o performanţă foarte bună", a afirmat directorul Departamentului de Resurse Umane al Porsche, Andreas Haffner.

Compania acordă bonusuri din 1997.

Conducerea şi sindicatul Porsche au făcut apel la angajaţi să doneze o parte din bonusuri cauzelor caritabile.

Rentabilitatea vânzărilor în 2024 ar urma să se situeze între 15% şi 17%, în scădere de la 18% în 2023. De asemenea, Porsche se aşteaptă la vânzări de 40 - 42 miliarde de euro în acest an, faţă de 40,5 miliarde de euro anul trecut. 

Până în anul 2030, Porsche și-a propus să livreze mai mult de 80% din vehiculele noi complet electrificate. Complementar, Porsche se concentrează și pe eFuels. Combustibilii sintetici regenerabili permit motoarelor cu ardere să funcționeze potențial aproape neutru în carbon. Porsche se gândește și la flota existentă. Potrivit estimărilor prezentate de reprezentanții companiei, preluate de revistabiz.ro, există aproximativ 1,3 miliarde de vehicule cu motoare cu ardere în lume și multe dintre ele vor fi, probabil, încă folosite peste 30 de ani sau mai mult. Împreună cu parteneri, Porsche a început prima fabrică comercială de eFuels în Chile. Cu această fabrică pilot, Porsche experimentează cum poate funcționa producția de eFuels la scară industrială. Când sunt adăugate la combustibil, eFuels pot reduce emisiile de CO2 fosil.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite