Prima ţară din lume care amendează deţinerea şi tranzacţiile cu criptomonede, deşi are 8 milioane de investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Guvernul uneia dintre ţările în care 8 milioane de investitori deţin 1,4 miliarde de dolari în monede virtuale a luat, în premieră, decizia de a-i amenda pe posesorii de criptomonede, nu numai în situaţia în care fac afaceri, ci chiar şi pentru simpla deţinere a unor astfel de active.

India va propune o lege care interzice criptomonedele, astfel că oricine tranzacţionează în ţară sau chiar deţine astfel de active digitale va fi amendat, a declarat pentru Reuters un înalt oficial guvernamental.

Proiectul de lege, care promovează una dintre cele mai stricte politici din lume împotriva criptomonedelor, va face ca deţinerea, emiterea, exploatarea, tranzacţionarea şi transferul de criptomonede să fie înscrisă în sfera faptelor penale. Persoanele care tranzacţionează sau deţin astfel de active vor fi amendate, a declarat un înalt oficial guvernamental pentru Reuters, citat de Digi24

În schimb, proiectul de lege oferă deţinătorilor de criptomonede timp de până la şase luni pentru lichidare, după care se vor percepe penalităţi, a declarat oficialul. Potrivit acestuia, liderii decizionali sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul deţine o majoritate impresionabilă în Parlament. Ministerul Finanţelor nu a comentat informaţia. 

Dacă interdicţia va intra în vigoare, India va deveni prima economie majoră care face ca exploatarea criptomonedelor să fie ilegală. China, care a interzis exploatarea şi comerţul, nu sancţionează însă posesia de monede virtuale.

În India, în ciuda ameninţărilor guvernamentale de interdicţie, volumul tranzacţiilor creşte, iar opt milioane de investitori deţin acum 100 de miliarde de rupii (1,4 miliarde de dolari) în criptomonede, potrivit estimărilor din industrie. Nu sunt disponibile însă date oficiale.

Această situaţie vine pe fondul recordului atins de Bitcoin, care sâmbătă a ajuns la 60.000 de dolari, aproape dublându-şi valoarea în acest an, favorizat de susţinători precum Elon Musk. Înregistrările utilizatorilor şi fluxurile de bani la bursele locale de criptomonede sunt de 30 de ori mai mari faţă de acum un an, a declarat directorul executiv Gaurav Dahake. Unocoin, una dintre cele mai vechi burse din India, a adăugat 20.000 de utilizatori în ianuarie şi februarie, în ciuda îngrijorărilor legate de interdicţie.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite