Prima reacţie a grupului ungar Mol după controalele privind scumpirea nejustificată a preţurilor carburanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Grupul Facebook Info Trafic Bihor
Sursa foto: Grupul Facebook Info Trafic Bihor

În urma controalelor demarate de autorităţi privind scumpirea nejustificată a carburanţilor în unele benzinării, Grupul ungar Mol a ţinut să precizeze că se delimitează de orice practică anticoncurenţială.

“MOL România se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei. Cu o prezenţă de peste 25 de ani pe piaţa locală, MOL România practică o politică comercială corectă şi transparentă, aliniată tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind un jucător responsabil. MOL România colaborează permanent cu autorităţile competente şi comunică transparent informaţiile necesare.

MOL România înţelege circumstanţele speciale de piaţă şi dificultăţile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Priorităţile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităţilor în ceea ce priveşte securitatea fluxului naţional de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanţii Guvernului şi cooperăm pentru orice investigaţie.

În România, MOL are două modele de operare, staţiile proprii şi staţiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanţi MOL (au statutul de competitori direcţi pentru staţiile proprii) şi au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Aşa se explică situaţia preţului practicat în staţia MOL Partener din Beiuş şi care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe staţii aparţinând şi altor companii cu acelaşi profil, având o practică asemănătoare. Astfel, reţeaua MOL România nu are control asupra preţurilor practicate de staţia din Beiuş sau de ceilalţi parteneri-franciză”, a informat Mol.

ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei au demarat joi verificări pe tot lanţul de aprovizionare şi comercializare a carburanţilor, în urma cozilor kilometrice care s-au format miercuri din cauza unei fotografii care înfăţişa o benzinărie Mol ce afişa un preţ de peste 11 lei pe litrul de carburant.

Proprietarul benzinăriei MOL din Beiuş, care a vândut miercuri benzina cu 11 lei/L, a declarat că a fost nevoit să pună acest preţ după ce ar fi cumpărat un lot de combustibil foarte scump.

„Am fost obligat să scumpesc pentru că am cumpărat mai scump. Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul", a explicat Daniel Degău, administrator şi unul din patronii firmei Desira Impex, care mai deţine şi două benzinării partenere Rompetrol.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel la calm pentru cetăţenii care au făcut cozi interminabile la benzinării de frică să nu sară preţul peste 10 lei/L. Virgil Popescu a precizat că nu există argumente pentru o creştere nejustificată a preţurilor combustibilului. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite