Prima Casă 2015. Fondul de Garantare a Creditelor anunţă demararea programului, plafonul total se situează la 2,64 de miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul Prima Casă 2015 s-a pus în mişcare în mod oficial
Programul Prima Casă 2015 s-a pus în mişcare în mod oficial

Programul Prima Casă 2015 a demarat oficial, după ce Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat că băncile pot folosi atât plafonul alocat pentru acest an, cât şi sumele rămase neutilizate anul trecut, astfel că suma totală ce poate fi utilizată pentru acest an se ridică la 2,64 miliarde de lei.

Instituţia a anunţat demararea etapei a şaptea a programului, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului finanţelor publice nr.98/ 2015, în data de 30 ianuarie 2015, care stabileşte comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garanţii la acelaşi nivel cu cel anterior, respectiv 0,49% pe an, aplicat la soldul finanţării.

„Din momentul publicării comisionului, băncile partenere pot să trimită FNGCIMM solicitări de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de către beneficiarii programului Prima Casă. Până la alocarea efectivă a plafonului aferent anului 2015, finanţatorii participanţi în Program pot transmite solicitările de garantare în limita diferenţei alocate şi rămase neutilizate din plafonul anului 2014“, se precizează în comunicatul instituţiei financiare.

Pentru Prima Casă 2015, Guvernul a aprobat acordarea de garanţii guvernamentale pentru achiziţionarea unei locuinţe în valoare de 2,5 miliarde de lei. 

Prima Casă 2015. Ce bănci sunt înscrise în program

În cadrul programului, sunt partenere 17 bănci care activează pe piaţa din România. Acestea sunt:

1.  BCR - Banca Comercială Română

2.  BRD - Groupe Societe Generale

3.  Raiffeisen Bank 

4.  Alpha Bank România

5.  Millennium Bank România

6.  Banca Transilvania

7.  CEC Bank

8.  Bancpost

9.  Piraeus Bank România

10.Banca Românească

11. ING Bank

12. Intesa Sanpaolo Bank România

13. Unicredit Ţiriac Bank 

14. Credit Agricole Bank România

15. OTP Bank

16. Bank Leumi România

17. Marfin Bank.

Mai puteţi citi: 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite