Prețuri uriașe la chiriile din Germania - Ce oraș înregistrează recorduri negative

0
Publicat:

În Berlin, prețurile chiriilor sunt uriașe. Conform Ziarul Românesc, în primele trei luni ale acestui an, în medie, în Germania, apartamentele se închiriază pentru 8,01 euro pe metru pătrat. În plus, locuințele din blocurile noi se închiriază cu 11,01 euro pe metru pătrat.

Locuințele din blocurile noi se închiriază cu 11,01 euro pe metru pătrat. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Locuințele din blocurile noi se închiriază cu 11,01 euro pe metru pătrat. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Conform Immowelt, apartamentele de închiriat în primele trei luni ale acestui an au fost cu 22% mai scumpe decât în trimestrul anterior. Persoanele care doresc să se stea cu chirie în Berlin plătesc acum 12,41 de euro pe metru pătrat, față de 10,17 euro pe metru pătrat în trimestrul trecut.

Această majorare s-ar datora afluxului, care este intensificat de refugiații ucraineni. Totodată, construcția de imobile din Berlin se clatină, în special în porțiunea subvenționată de stat.

La noi în țară, cele mai accesibile apartamente de închiriat pot fi găsite în Timișoara. În marile orașe ale țării chiriile pornesc de la 220 de euro pentru o garsonieră, de la 350 de euro pentru un apartament cu două camere și de la 400 de euro pe lună pentru unul cu trei camere.   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite