Orașele din România cu cele mai mari chirii. Cu cât au crescut prețurile

0
Publicat:

Cele mai accesibile apartamente de închiriat din România pot fi găsite în Timișoara, arată o analiză Imobiliare.ro, în vreme ce Bucureștiul are cele mai mai mari prețuri la apartamentele cu două și trei camere.

Chiriile din București sunt cele mai ridicate din țară, Foto: Inquam Photos
Chiriile din București sunt cele mai ridicate din țară, Foto: Inquam Photos

Potrivit sursei citate, în marile orașe ale țării chiriile pornesc de la 220 de euro pentru o garsonieră, de la 350 de euro pentru un apartament cu două camere și de la 400 de euro pe lună pentru unul cu trei camere. Comparația ia în calcul prețurile medii solicitate de particulari în luna martie 2023, față de perioada similară a anului anterior.

Cele mai mari chirii

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 600 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Conform analiștilor, cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-a înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere, unde acestea au crescut cu 10.7%.

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 530 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 16.9%.

Totodată, în Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 580 de euro pe lună pentru trei camere. Potrivit autorilor analizei, cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15.7%.

În Constanța, chiriile ajung la 250 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 500 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu o cameră din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ și anume, au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 21.1%.

În Iași, particularii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 360 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional prețurile apartamentelor monocamerale au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+10.7%).

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu două camere, unde acestea au crescut cu 9.8%.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite