Pre┼čedintele s├órb Aleksandar Vucic a convenit cu Vladimir Putin un nou contract pe trei ani pentru achizi┼úia de gaze ruse┼čti

0
0
Aleksandr Vucic si Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Pre┼čedintele s├órb Aleksandar Vucic a declarat, duminic─â, c─â a convenit cu omologul s─âu rus Vladimir Putin un nou contract pe trei ani pentru achizi┼úia de gaze ruse┼čti, ├«ntr-o convorbire telefonic─â, transmite Reuters.

ÔÇŁNu pot vorbi despre pre┼ú acum, toate detaliile vor fi convenite cu GazpromÔÇŁ, a spus Vucic reporterilor.

Vucic a spus că Serbia a convenit cu Putin că preţul gazelor va fi legat de preţul petrolului, dar nu a detaliat.

Contractul Serbiei cu Gazprom┬á pentru furnizarea de gaze ruse┼čti timp de 10 ani expir─â pe 31 mai.

Vucic a mai spus că a discutat cu Putin extinderea spaţiului de stocare a gazelor în ţara balcanică.

ÔÇŁPutin a spus s─â-l sun dac─â simt c─â mai este ceva de discutatÔÇŁ, a spus Vucic, cel mai apropiat aliat al lui Putin ├«n Europa.

Serbia, care ├«┼či propune s─â adere la Uniunea European─â, a fost supus─â recent presiuni din partea ┼ú─ârilor occidentale pentru a-┼či alinia politica extern─â cu blocul comunitar ┼či a impune sanc┼úiuni Rusiei.

├Än 2008, ┼úara balcanic─â ┼či-a pus sectoarele de gaze ┼či petrol la dispozi┼úia companiilor ruse┼čti. Gazprom Neft ┼či Gazprom de┼úin ├«mpreun─â un pachet majoritar de ac┼úiuni ├«n singura companie petrolier─â a ┼ú─ârii, ├«n timp ce Gazprom este ac┼úionar majoritar la singura unitate de stocare a gazelor din ┼úar─â.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite