Povestea ciocolatei artizanale ridicată la rang de artă de un român. De unde o puteți procura

0
0

Tânărul s-a specializat doi ani în Canada, unde a lucrat cu cel mai bun ciocolatier din lume, iar acum, împreună cu o prietenă, și-a deschis propria afacere la Cluj Napoca.

Radu Stanciu are propria afacere cu ciocolată FOTO: businessmagazin.ro
Radu Stanciu are propria afacere cu ciocolată FOTO: businessmagazin.ro

Radu Stanciu care în urmă cu câțiva ani locuia în Canada și lucra într-un domeniu extrem de tentant, industria ciocolatei, a reușit să-și deschidă în România propria afacere cu produsele pe care le iubim cu toții.

Spune că în Canada l-a avut ca mentor pe unul din cei mai mari ciocolatieri din lume, o femeie care era și fondatoarea unei companii mari de ciocolată, de la care a învățat foarte multe din tainele ciocolatei artizanale.

Ciocolata produsă de Radu Stanciu FOTO: Facebook/Xocol’arte
Ciocolata produsă de Radu Stanciu FOTO: Facebook/Xocol’arte

Din acest motiv, a început să viseze la propria afacere, unde altundeva decât la el în țară, în România. Împreună cu o prietenă foarte bună au pus las cale planurile unei afaceri cu ciocolată bio și vegană, și astăzi au propriul brand, Xocol’arte din Cluj-Napoca.

Vorbim despre un laborator unde este făcută ciocolată care este vândută într-o cofetărie din capitala Ardealului, dar grosul vânzărilor se face online.

Radu și partenera sa de afaceri au investit aproape 30.000 de euro în afacere.

„Nu am vrut să venim pe piaţă cu aceeaşi ciocolată folosită probabil de zeci de ciocolatierii din România. Tocmai din acest motiv, a fost destul de greu să găsim un furnizor pentru ciocolată şi, din păcate, nu în România. Majoritatea ciocolatei pe care o folosim o aducem din Ecuador de la un producător apreciat la nivel internaţional pentru calitatea şi gustul produselor sale, având câteva medalii de aur la concursurile internaţionale. Iar o mică parte a ciocolatei o aducem de la un producător artizanal din Europa”, a spus Radu Stanciu pentru businessmagazin.ro.

Ciocolata produsă de Radu Stanciu FOTO: Facebook/Xocol’arte
Ciocolata produsă de Radu Stanciu FOTO: Facebook/Xocol’arte

Tânărul lucrează în domeniul industriei alimentare din România din anul 2009. A fost mai întâi bucătar, apoi în 2011 a făcut pasul spre produsele de cofetărie, pe care nu le-a mai abandonat, iar acest lucru i-a adus și experiența din Canada, fără de care nu ar fi ajuns pe picioarele sale azi.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite