Petrom va demola o serie de instalaţii din rafinăria Arpechim pentru a construi depozite de carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrom va demola o parte din construcţiile şi instalaţiile aflate pe platforma rafinăriei Arpechim Piteşti, pentru a construi depozite de carburanţi şi produse petroliere.

„Ce este sigur este că avem un dialog permanent cu autorităţile în privinţa Arpechim. Nu avem niciun cumpărător pentru această rafinărie. Noi vrem să o transformăm într-un depozit de carburanţi, iar pentru asta este nevoie să fie demolate unele active. Am înaintat deja o cerere în aces sens autorităţilor competente“, a declarat joi Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, într-o conferinţă de presă.

Rafinăria Arpechim este închisă din 2011, la acea dată conducerea OMV Petrom considerând că opţiunea vânzării nu era fezabilă în contextul în care compania nu a găsit un cumpărător „credibil“ care să aibă expertiza şi resursele financiare pentru operarea unităţii.

Rafinăria avea o capacitate nominală de prelucrare a circa 3,5 milioane tone de ţiţei pe an şi a fost iniţial proiectată ca parte a unui complex petrochimic, prima instalaţie fiind inaugurată în 1964.

Mariana Gheoghe afirma, în februarie 2013, că Petrom va demola Arpechim dacă nu va găsi un cumpărător.

Statul a anunţat că partea de petrochimie ar trebui preluată de către acelaşi investitor care cumpără combinatul Oltchim, având în vedere că Arpechim era principalul furnizor de materii prime al combinatului.

Oltchim este în insolvenţă, iar tentativele de privatizare ale companiei au fost soldate cu eşec. 

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/oltchim" target="_blank">View the story "oltchim" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite