Petrescu: Acţiunile ELCEN ar urma să fie scoase la vânzare, iar Primăria Capitalei şi-a manifestat intenţia de a le achiziţiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CET Vest ELCEN Foto MEDIAFAX
CET Vest ELCEN Foto MEDIAFAX

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a anunţat, vineri la finalul şedinţei, că în urma unei întâlniri pe care ministrul Energiei, Toma Petcu, a avut-o în cursul zilei de joi cu primarul general al Capitalei, s-a agreat ca acţiunile ELCEN să fie scoase la vânzare, Gabriela Firea exprimându-şi interesul ca Primăria să le achiziţioneze.

”Ministerul Energiei a prezentat o notă de informare privind situaţia Societăţii Electrocentrale Bucureşti (ELCEN). În urma unei întâlniri pe care ministrul Energiei a avut-o chiar ieri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a agreat o soluţie, dar ea depinde şi de avizul Consiliului Concurenţei, care a fost deja solicitat. Acţiunile ELCEN ar urma să fie scoase la vânzare, aceasta a fost propunerea Ministerului Energiei, iar Primăria Capitalei şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona aceste acţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Alina Petrescu a spus că punctul de vedere de la Consiliul Concurenţei a fost deja solicitat, iar până la primirea acestuia nu s-a discutat despre o valoare a acţiunilor care ar urma să fie scoase la vânzare.

”Se vorbeşte despre scoaterea la vânzare a acţiunilor la nivelul pieţei. Nu există un orizont de timp în acest moment, adică în această notă nu s-a spus - şi din câte înţeleg nici în discuţia dintre ministrul Energiei şi primarul Capitalei - o să scoatem acţiunile la vânzare într-un timp de, pentru că se aşteaptă aviz de la Consiliul Concurenţei”, a explicat Alina Petrescu.

Ulterior, Petrescu a revenit şi a precizat că acţiunile ELCEN vor fi scoase la vânzare la valorea lor nominală.

Ea a mai spus că s-a discutat, de asemenea, despre semnarea unei convenţii între RADET, ELCEN şi Romgaz pentru a asigura furnizarea agentului termic şi în această iarnă.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi Societatea Comercială Electrocentrale (ELCEN) ar putea fuziona, până la începutul iernii viitoare, urmând a fi administrate de Primăria Capitalei prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a anunţat, în 30 martie, ministrul Energiei, Toma Petcu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara atunci că, după ce ministerele Justiţiei şi Finanţelor Publice îşi vor da avizele, se aşteaptă o hotărâre de guvern prin care ELCEN să fie dat în administrare municipalităţii.

Administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, declara, în 16 martie, că RADET urmează să fuzioneze prin absorbţie cu ELCEN, iar datoriile reciproce se vor şterge. Piperea a precizat, pentru News.ro, că fuziunea ar putea avea loc abia la un an de la confirmarea planului de reorganizare, estimată pentru noiembrie în acest an.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite