Peste 74 de milioane de euro alocate temporar programelor pentru IMM-uri

0
0
Guvernul a alocat în acest an 116 milioane de lei pentru finanţarea IMM-urilor

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi alocarea temporară a peste 74 de milioane de euro pentru programe destinate IMM-urilor şi finanţate din fonduri europene.

Fondurile sunt alocate din venituri obţinute din privatizare, de către Ministerul Finanţelor Publice.

Programul Operaţional Iniţiative pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este gestionat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar în octombrie 2016 a fost semnat Acordul de Finanţare între România şi Fondul European de Investiţii (FEI).

Suma alocată de Executiv va asigura necesarul de finanţare al Autorităţii de Management pentru POIIMM pentru efectuarea plăţii în contul Fondului European de Investiţii, în vederea implementării instrumentelor financiare pentru asigurarea accesului IMM la finanţare în cadrul Axei Prioritare 1 „Creşterea accesului la finanţare a IMM-urilor din România”.

Sumele plătite către FEI constituie cheltuieli eligibile în cadrul POIIMM, care se vor declara la Comisia Europeană.

Sumele alocate temporar Autorităţii de Management vor fi rambursate Ministerului Finanţelor Publice, în euro, în două tranşe: 90% din sumă până la data de 29 septembrie 2017, iar restul de 10%, până la data de 30 iunie 2018.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite