Perioada pentru depunerea proiectelor privind construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză, prelungită din nou

0
0
FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis, marţi, că a fost prelungită, prin ordin, perioada de depunere a proiectelor pentru a obţine finanţare prin „Schema de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză”.

„PNRR - ENERGIE! Important: Am prelungit, prin ordin, perioada de depunere a proiectelor pentru a obţine finanţare prin „Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză”. Măsura de investiţii I.2 – Infrastructura de distribuţie a gazelor regenerabile, precum şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde şi / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice - sub-măsura 2.2 - Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză. Noul termen este 31 august ora 17.00.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, se alocă fonduri pentru investiţii în construirea unei noi capacităţi de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză. 

„Punerea în funcţiune a unei capacităţi de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puţin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an trebuie realizată până în trimestrul IV 2025.”, a precizat Virgil Popescu.

Solicitanţii eligibili sunt:

- producători de gaz natural,

- micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare de energie electrică,

- micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare/consumatoare de hidrogen,

unităţi administrativ-teritoriale,

- Institute naţionale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din aceşti actori.

În data de 22 iulie, ministrul Energiei anunţa prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru a obţine finanţare prin „Schema de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză”, până la data de 16 august 2022 ora 17:00.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite