Percheziţii de amploare la sedii ale BMW din Germania şi Austria. Producătorul, acuzat că a pus softurile pe 11.400 maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii germani au descins marţi la sedii ale BMW din Germania şi Austria, într-un dosar în care producătorul auto este acuzat de manipularea emisiilor. BMW a confirmat aceste percheziţii precizând că procurorii au fost interesaţi de existenţa unor programe software “integrate în mod eronat” în aproximativ 11.400 de exemplare BMW seria 7 şi BMW M550 echipate cu motoare diesel

Mai multe percheziţii au avut loc marţi într-o anchetă privind folosirea de softuri ilegale pentru manipularea emisiilor poluante la motoare diesel în sedii ale companiei auto BMW din oraşul german München şi din Austria, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung, citată de Mediafax. 

Procuratura din München a declanşat la sfârşitul lunii februarie o investigaţie care vizează compania BMW, în contextul suspiciunilor de fraudare a testelor privind emisiile poluante. Există suspiciuni la cel puţin 11.400 de vehicule.

"Există suspiciunea iniţială că Grupul auto BMW utilizează un sistem de manipulare a emisiilor poluante în timpul testelor", au comunicat procurorii germani.

Percheziţiile au avut loc într-un centru pentru cercetare şi inovare BMW din München şi într-o fabrică de motoare BMW din localitatea austriacă Steyr.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Grupului auto BMW a confirmat efectuarea percheziţiilor, explicând că este vorba de un "software conceput greşit", nefiind vorba de o "acţiune deliberată pentru manipularea emisiilor poluante". Softul ar fi fost montat la modelele X5 şi X6, precum şi la vehicule BMW seria 5 şi 7.

În anul 2017, Harald Krüger, directorul general BMW, oferea asigurări că vehiculele fabricate de companie nu au softuri pentru manipularea emisiilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite