Pe calea ferată, cu 160 km/h spre litoral: CFR introduce trenuri care fac doar două ore de la Bucureşti la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR introduce garnituri capabile să circule cu viteze superioare
CFR introduce garnituri capabile să circule cu viteze superioare

Companiile naţionale feroviare CFR SA şi CFR Călători SA anunţă că, începând din 4 iulie 2014, patru trenuri de călători InteRregio, care vor atinge viteza maximă de 160 km/h, vor parcurge distanţa dintre Bucureşti şi Constanţa în două ore, la fel şi retur.

Cele 4 trenuri Interregio, apte din punct de vedere tehnic pentru a circula cu viteza maximă de 160 km/h, vor asigura legătura directă între Bucureşti şi litoral în două ore.
Cursele vor opera de două ori pe zi:
** plecări din Bucureşti orele 9.00, respectiv 16.00
** plecări din Constanţa orele 13.10, respectiv 19.20

Alte două trenuri vor atinge 140 km/h

„Călătorii care optează pentru alte intervale orare de călătorie, mai au la dispoziţie două trenuri Interregio care vor asigura, de asemenea, legătura directă între Bucureşti şi Constanţa, durata unei astfel de călătorii fiind de 2h şi 25 minute. Garniturile vor circula cu o viteză maximă de 140 km/h“, se arată într-un comunicat al CFR.

Pentru celelalte trenuri Interregio, care aparţin atât operatorului naţional CFR Călători, dar şi operatorului privat Regiotrans, durata călătoriei va fi de 2h şi 35 minute/2h şi 45 minute, cu 3 şi 5 opriri în staţiile de cale ferată din parcurs, garniturile circulând pe relaţia Bucureşti Nord – Constanţa, şi retur, cu o viteză maximă cuprinsă între 120 şi 140 Km/h.

TARIFE:

tarife litoral

Toate programele de reabilitare a infrastructurii feroviare derulate de CFR SA pun un accent deosebit pe îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii noştri prin calitatea serviciilor oferite operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă.
Proiectele noastre vizează în primul rând creşterea vitezei de circulaţie şi a siguranţei pe calea ferată şi, nu în ultimul rând, protejarea mediului înconjurător
“, a declarat Macarie Moldovan, director general CFR SA.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite