Patriotism economic: Ce produse preferă românii şi ce-și doresc să facă statul în situaţii de criză

0
Publicat:

Românii dau dovadă de patriotism economic, după cum reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP la comanda news.ro, privind preferințele românillor în materie de cumpărături, sondaj care arată și ce așteptări au concetățenii noștri.

Hipermarket
Românii dau dovadă de patriotism economic

72.2% dintre participanții la sondajul INSCOP declară că preferă să cumpere produse românești chiar dacă sunt mai scumpe, în timp ce 26.3% spun că preferă să cumpere produsele cu prețul cel mai bun, indiferent dacă sunt românești sau străine. 1.5% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Spun că preferă să cumpere produse românești chiar dacă sunt mai scumpe mai ales votanții PSD-PNL și ai ADU, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, cei inactivi, gulerele albastre, locuitorii din rural și cei care nu au cont pe rețelele sociale. Votanții AUR, tinerii sub 30 de ani, cei inactivi potențial activi, declară într-o proporție mai mare decât restul populației că preferă să cumpere produsele cu prețul cel mai bun, indiferent dacă sunt românești sau străine.

Produsele agricole românești în marile rețele comerciale

62.7% dintre români sunt de părere că produsele agricole românești sunt mai rare în marile rețele comerciale din cauză că acestea preferă produsele din străinătate. De cealaltă parte, 33.4% cred că produsele agricole românești sunt mai rare în marile rețele comerciale din cauză că producția locală este mică. Ponderea non-răspunsurilor este 3.9% din total eșantion.

Sunt de părere că produsele agricole românești sunt mai rare în marile rețele comerciale din cauză că acestea preferă produsele din străinătate mai ales votanții ADU, persoanele cu vârsta între 30 și 45 de ani, cei cu educație medie, cei inactivi potențial activi, gulerele albastre sau gri și locuitorii din rural. Votanții PSD-PNL, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, cei inactivi pasivi și cei care nu au cont pe rețelele sociale cred într-o măsură mai mare decât restul populației că produsele agricole românești sunt mai rare în marile rețele comerciale din cauză că producția locală este mică.

Ajutorul statului în situații de criză

76.9% dintre români sunt de părere că în situații de criză trebuie mai întâi să se ajute singuri și abia apoi să ceară sprijinul statului. 21.5% consideră că în situații de criză trebuie mai întâi să ceară sprijinul statului și abia apoi să se ajute singuri. Ponderea non-răspunsurilor este 1.6% din total eșantion.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite