Parlamentul a adoptat reducerea impozitului pentru investitorii la bursă. ASF: Piaţa de capital va avea o nouă dimensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Parlamentul a adoptat reducerea impozitului pentru investitorii la bursă, a anunţat miercuri Autoritatea de Suoraveghere Financiară, precizând că „piaţa de capital va avea o nouă dimensiune”.

Această  nouă lege oferă o perspectivă diferită în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital autohtone, având în vedere că simplifică aspecte de ordin fiscal ce puteau constitui bariere pentru accesul la bursă al populaţiei. 

Facilităţile oferite prin intermediul noii legi vor încuraja cu siguranţă micii investitori, impozitarea la sursă ducând la o debirocratizare a declarării veniturilor obţinute din investiţiile pe piaţa de capital, dar şi la o uşurare a poverii fiscale. Mai mult, legea reprezintă un factor care va susţine implicarea pe termen lung a investitorilor de retail în tranzacţiile bursiere.

”Prevederile noii legi dedicată pieţei de capital vor genera cu siguranţă un interes crescut în rândul celor care nu au abordat, până acum, piaţa de capital şi vor transforma bursa într-un instrument şi mai atractiv pentru finanţarea companiilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară a contribuit la conturarea acestui nou cadru legal, cu implicaţii semnificative pentru dezvoltarea pieţei de capital pe termen lung. Din aceste considerente, este de remarcat  largul consens în ceea ce priveşte implicarea în realizarea acestei legi” a declarat Nicu Marcu, Preşedintele ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară are ca obiectiv prioritar dezvoltarea pieţei de capital româneşti prin măsuri ce vizează atât actualizarea şi îmbunătăţirea permanentă a cadrului legislativ, cât şi abordarea proceselor de autorizare şi supraveghere într-o manieră care să răspundă în mod adecvat provocărilor legate de riscurile emergente. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite