Orban, în vizită la Dacia Mioveni: Fabrica este foarte importantă pentru noi, realizează 3% din PIB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a reluat îndemnul ca românii să cumpere maşini produse în România
Ludovic Orban a reluat îndemnul ca românii să cumpere maşini produse în România

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, după ce a vizitat Uzina Dacia de la Mioveni, că este importantă reluarea activităţii, întrucât fabrica realizează 3% din PIB-ul României, în timp ce întreaga industrie automotive reprezintă 10% din BIP şi 14% din exporturi.

„Am vrut să vedem cu ochii noştri lucrurile bune care se întâmplă la Dacian Renault. Am avut o discuţie cu privire la graficul de reluare şi creştere a producţiei. Am avut o discuţie importantă cu privire la modalităţile în care Guvernul poate să susţină producţia şi industria automotive”, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Uzina Dacia de la Mioveni.

Premierul a afirmat că fabrica este foarte importantă, întrucât realizează 3% din PIB este foarte importantă pentru noi, iar industria automotive produce peste 10% din PIB şi 14% din exporturi.

„Era important ca Dacia şi alte companii să-şi înceapă activitatea. Am asigurat conducerea de deschiderea nostră totală la dialog, de colabrarea pentru găsirea celor mai bune măsuri de susţinere a sectorului şi suntem alături de compaia Dacia, de angajaţi şi toţi furnizorii legaţi de Dacia care pot să-şi reia activitatea”, a mai spus premierul.

Acesta a reluat îndemnul pentru români de a cumpăra maşini, mai ales produse în România.

„Îi îndemn pe oameni să cumpere maşini, de preferinţă fabricate în România. Este o ocazie această epidemie. În maşina ta eşti în siguranţă”, a mai precizat premierul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite