Orban, despre pensii: Calculul trebuie făcut pe principiul contributivităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban a reiterat că PNL doreşte eliminarea pensiilor speciale, singurul siste, de pensii diferenţiat fiind legat de pensiile de serviciu ale cadrelor militare. FOTO gov.ro
Premierul Ludovic Orban a reiterat că PNL doreşte eliminarea pensiilor speciale, singurul siste, de pensii diferenţiat fiind legat de pensiile de serviciu ale cadrelor militare. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a reiterat joi că toate calculele pensiilor trebuie bazate pe principiul contributivităţii, singurul sistem diferenţiat privind pensiile militarilor.

„Susţinem principiul contributivităţii, care să stea la baza pensiilor. Principiul contributivităţii şi al egalităţii trebuie respectat. Decizia politică a Partidului Naţional Liberal este foarte clară. Singurul sistem de pensii diferenţiat este cel legat de pensiile de serviciu ale cadrelor militare”, a declarat Ludovic Orban.

La începutul săptămânii, premierul declarase referitor la proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale că singura excepţie, în acest caz, vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu şi pensiile magistraţilor.

Şeful Executivului i-a îndemnat pe parlamentarii să voteze iniţiativa PNL.

„Decizia noastră este clară, noi susţinem calculul pensiilor pe principiul contributivităţii, cu singura excepţia a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Avem şi noi un proiect de lege, are şi USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susţină proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru militari”, a declarat premierul Orban.

„Mi se pare un act de dreptate şi un act corect. Le cer parlamentarilor să voteze proiectul PNL privind desfiinţarea pensiilor speciale”, a spus Ludovic Orban.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri