Orban, despre majorarea pensiilor: Este prematură orice declaraţie pe tema asta. Ce pot să vă spun e că vor creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban dă asigurări că pensiile vor creşte
Ludovic Orban dă asigurări că pensiile vor creşte

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Titu, că este prematură orice declaraţie pe tema creşterii pensiilor şi că o decizie privind acest subiect va fi luată după realizarea raportului privind starea economiei, dar şi după prezentarea prognozei economice pentru următoarea perioadă de timp. Premierul a dat asigurări că pensiile vor creşte şi a acuzat PSD că trăieşte într-o lume paralelă.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la Titu, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu creştere pensiilor şi a precizat: „Este prematură orice declaraţie pe tema asta când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară care trebuie realizată în conformitatea cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acţionează în cadrul Guvernului, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva vom anunţa public. Ce pot să vă spun e că pensiile vor creşte”.

Întrebat dacă Guvernul intenţionează să mdifice prin OUG Legea pensiilor, deşi PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură în acest caz, premierul a afirmat: „Credeţi că vreun proiect de lege înaintat de Guvernul României are vreo şansă să treacă printr-un Parlament dominat de PSD care torpilează orice iniţiativă de dezvoltare economică, care legiferează în paralel cu Guvernul, care ne creează sistematic noi şi noi costuri pentru care nu există financiare şi care parcă trăieşte într-o luma paralelă cu realitatea în care ne găsim noi astăzi, în care din cauza epidemiei nu numai în România, în Europa, în mare parte a lumii epidemia a generat o criză economică care în mod evident a generat o reducere a veniturilor la bugetului statului şi a generat o descreştere economică semnificativă”.

Fostul ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat joi că PSD va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul va modifica legea pensiilor şi punctul de pensie nu va creşte cu 40% aşa cum este prevăzut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite