Orange ar putea cumpăra un jucător important de pe piaţa de cablu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul de telefonie mobilă Orange ar putea cumpăra AKTA, cel mai mare jucător independent din piaţa de cablu, scrie zf.ro, citând surse din industria de comunicaţii.

Tranzacţia este evaluată la 150-200 de milioane de euro şi ar putea fi semnată până la finele acestui an.

„Orange este una dintre companiile aflate în discuţiile de preluare a AKTA şi poate şi cea mai determinată să o finalizeze, pentru că nu are operaţiuni fixe în retail pe baza unei reţele proprii”, a declarat pentru ZF sub protecţia anonimatului o sursă de pe piaţă, familiară cu aceste discuţii.

Orange are deja câteva sute de mii de clienţi pentru serviciile de televiziune prin satelit şi a început să ofere din 2016 în mediul urban şi pachete care includ cablu TV şi internet fix pe baza unui acord care îi oferă acces la reţeaua de fibră optică a Telekom din mediul urban.

Gervais Pellisier, CEO adjunct al grupului Orange şi CEO al Orange Europa, declara la începutului acestui an în cadrul unei întâlniri cu media că direcţia strategică pentru Orange România este expansiunea către piaţa fixă şi furnizarea de servicii către gospodării, nu doar către persoane individuale.

AKTA este brandul sub care operează Digital Cable Systems SA, companie care furnizează, încă din 2005, servicii de televiziune prin cablu, internet şi telefonie clienţilor rezidenţiali si de business.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite