Orange anunţă că România este prima ţară din grup în care lansează servicii 5G

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orange 5G

România este prima ţară din Grupul Orange în care se lansează servicii 5G, anunţă compania, precizând că 5G marchează următoarea evoluţie majoră a reţelelor de telefonie mobilă.

În prezent, reţeaua Orange 5G este disponibilă clienţilor din trei oraşe, oferind viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, capabile să furnizeze utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

5G aduce nu doar viteze superioare tehnologiilor existente, ci şi latenţe reduse. Acestea se traduc printr-un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut, de nivelul milisecundelor si fac posibilă apariţia maşinilor autonome, ce pot comunica între ele în timp real, sau transmisiunea unui  concert live prin intermediul ochelarilor VR.

Pentru a pune în valoare experienţa 5G, Orange propune utilizatorilor din România un pachet special de servicii şi dispozitive 5G. Acesta include acces la cea mai mare viteză 5G din România, trafic de internet nelimitat, 9,33 GB în roaming SEE pe mobil, apeluri de voce şi SMS-uri nelimitate naţional şi în roaming SEE. La acestea se adaugă acces la conţinut de calitate prin serviciul de muzică Deezer şi pachetul de TV mobil Family HD Go, întreg pachetul fiind disponibil pentru 25 de euro pe lună. În plus, telefonul flagship Samsung Galaxy S10 5G, primul telefon Samsung 5G lansat în România, este disponibil exclusiv la Orange, în rate lunare de 47 euro.

În acelaşi pachet, clienţii pot beneficia gratuit de conectivitate sporită cu serviciul Number Share, pe care Orange îl lansează în premieră în România alături de ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE. Serviciul Number Share permite clienţilor să folosească acelaşi număr de telefon pe mai multe dispozitive, fără a necesita conexiune Bluetooth sau Wi-Fi. Astfel, ei dispun de o flexibilitate considerabilă în a-şi alege dispozitivul de pe care comunică: smartphone sau smartwatch. Prin intermediul acestora, clienţii pot accesa agenda de contacte, pot iniţia şi primi apeluri sau pot folosi datele mobile direct de pe ceas, total independent de smartphone. Ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE este disponibil exclusiv în oferta Orange, cu o rată lunară de 14 euro, achiziţionat împreună cu telefonul Samsung Galaxy S10 5G. De asemenea, acest serviciu poate fi activat împreună cu orice abonament Orange pentru persoane fizice, la un preţ de 2 euro pe lună.

„Prin lansarea 5G de astăzi facem un pas important spre următoarea generaţie de reţele mobile şi de servicii ale viitorului. Reţeaua comercială Orange 5G este rezultatul seriei de teste realizate alături de parteneri strategici, precum şi al investiţiilor constante realizate de Orange România în infrastructură. Astfel, oferim clienţilor noştri cea mai mare viteză 5G din România şi, în exclusivitate, servicii de top - Number Share, eSIM şi HD Voice Plus, ce aduc o experienţă de conectivitate completă”, a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer Orange România.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri