Obligaţia de a constitui stocuri minime de ţiţei şi produse petroliere va reveni doar companiilor din domeniu, iar statul le va controla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul nu va mai constitui stocuri minime de ţiţei şi produse petroliere, obligaţie care va reveni doar companiilor mari, acestea având rezultate financiare bune şi permiţându-şi să constituie astfel de stocuri, a anunţat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

„Practic, începând cu această dată, statul se retrage din obligaţia de a ţine stocuri la produse petroliere, obligaţie care va reveni în continuare numai în sarcina marilor companii şi a distribuitorilor de produse petroliere“, a spus Nicolescu. El a mai afirmat că statul a cheltuit sume importante de bani pentru constituirea acestor stocuri.

„Nu va mai exista o obligaţie din partea statului pentru menţinerea acestor stocuri, Evident, însă, va fi o obligaţie de control în ceea ce priveşte îndeplinirea de către companii a acestor stocuri“, a adăugat ministrul.

Obligaţia statului de a mai constitui stocuri de produse petroliere a fost decisă prin hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Mai puteţi citi: 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite