O companie germană a inaugurat o nouă fabrică în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corratec-timsoara.jpg

O nouă fabrică a fost inaugurată în România, în urma investiţiei unui producător german, care a cumpărat un teren, mai multe clădiri şi anexe în Timişoara, urmând să demareze producţia la începutul anului viitor.

Producătorul de biciclete Corratec, unul dintre cei mai mari din Germania, a intrat în România cumpărând la Timişoara un teren de aproximativ 50.000 metri pătraţi, incluzând clădiri şi mai multe anexe cu o suprafaţă totală de 30.000 metri pătraţi, cu ţinta de a lansa, încă de la începutul anului viitor, producţia de biciclete pe piaţa locală, scrie ziuadevest.ro

Bicicletele companiei germane sunt folosite şi în competiţii oficiale internaţionale, italianul Andrea Pendini câştigând în 2019 Campionatul European de Mountainbike XC Marathon cu o bicicletă Corratec.

Subsidiara din România a fost deschisă în urmă cu puţine zile, relevă date Profit.ro. Investiţia vehiculată neoficial este de minimum 10 milioane euro. Planul este ca producţia să fie lansată în România în luna februarie, la o capacitate de 300.000 biciclete, inclusiv electrice, sub brandul Corratec. În primă fază, fabrica va genera aproximativ 300 de locuri de muncă, în următoarele 24 de luni. Conform planului de afaceri actual, schema de personal va creşte ulterior la cel puţin 400 de angajaţi până la maximum 600 de salariaţi.

Anterior, Corratec, o afacere de familie, a căutat, timp de mai mulţi ani, amplasamentul unei noi fabrici atât în ​​sudul Germaniei, cât şi în Austria, optând însă acum pentru România. Cu noua unitate, de la Timişoara, Corratec va adăuga producţia de 300.000 de biciclete electrice şi biciclete la fabrica existentă din Raubling, Germania. Producţia de biciclete la comandă de ultimă generaţie va rămâne în Germania

Prin fabrica de la Timişoara, oraş pe care germanii îl tratează drept “Silicon Valley” al României, Corratec vrea să îşi reducă dependenţa de Asia la producţie. Cu o echipă de circa 140 de angajaţi, Corratec livrează în peste 50 de ţări.

Clădirea din România cumpărată de Corratec a fost folosită anterior de o altă companie germană, Kathrein Digital Systems GmbH, ceea ce a făcut ca negocierile să fie derulate mai uşor. Sediul central al Kathrein Digital Systems este situat în apropiere de cel al Correctec, în Raubling.

”Este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete Corratec a ales Timişoara pentru extinderea investiţiilor pe care le are în Europa. M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe oraşe din Europa. Le-am spus despre transformarea oraşului ca hub de producţie şi dezvoltare în domeniul velo şi mobilitate verde, despre calitatea vieţii la Timişoara şi proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timişorenilor, despre deschiderea administraţiei către firme care vor să investească pe termen lung în potenţialul Timişoarei”, a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite