O companie aeriană low cost din Europa face angajări masive, în timp ce rivalii săi reduc numărul locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ryanair Holdings începe una dintre cele mai mari acţiuni de recrutare din rândurile operatorilor aerieni din Europa, plănuind să adauge 2.000 de piloţi, în următorii trei ani, în contextul în care grupul irlandez intenţionează să atragă din cota de piaţă a rivalilor afectaţi de criza sanitară, transmite Bloomberg.

Cel mai mare operator low cost din Europa are nevoie de piloţi care pot zbura noile modele Boeing 737 Max, aeronave ce au început să ajungă la Ryanair începând cu luna trecută. Compania va începe pregătirea noilor angajaţi în acest an, urmărind ca echipajele să fie pregătite până în vara viitoare.

Ryanair îşi pune bazele în turiştii care vor lua cu asalt plajele anul acesta, majorându-şi capacitatea după o perioadă dezastruoasă provocată de pandemie. Ryanair a comandat deja 210 de avioane Boeing 737 Max.

Potrivit sursei citate, compania începe să facă angajări într-un moment în care Lufthansa, Air-France-KLM şi TAP continuă să reducă numărul de locuri de muncă.

În timp ce ţările europene au început să îşi redeschidă luna aceasta sectorul turistic, Regatul Unit va ridica măsurile obligatorii de carantină pentru britanicii vaccinaţi care se întorc acasă din aşa-numita „zonă galbenă”, decizia urmând să intre în vigoare pe 19 iulie.

Anul trecut, Ryanair a obţinut un acord cu sindicatele piloţilor şi membrilor echipajului prin care a redus salariile pentru a se evita astfel concedierea unui număr de 3.000 de angajaţi.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite