Nuclearelectrica ajunge mâine în ringul bursier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii vor putea tranzacţiona de vineri drepturile de alocare emise de Nuclearelectrica (SNN) în oferta publică prin care a vândut 10% din propriile acţiuni şi s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), scrie Mediafax.

Nuclearelectrica a derulat în perioada 9 - 20 septembrie o ofertă prin care a atras 281,8 milioane lei (63 milioane euro) prin vânzarea a 10% din acţiuni, suma minimă vizată prin această operaţiune.

În cadrul operaţiunii, compania de stat a emis drepturi de alocare pentru acţiunile pe care investitorii le-au cumpărat, astfel că aceştia vor putea tranzacţiona mai repede acţiunile care le revin, deşi nu le au încă în portofolii.

Drepturile de alocare vor fi listate vineri la Bursa de la Bucureşti şi vor putea fi tranzacţionate la fel ca acţiunile.

Nuclearelectrica a atras 312,4 milioane lei (69,8 milioane euro) printr-o majorare de capital în care a emis acţiuni reprezentând 11,077% din capitalul social. Un pachet de 10% din acţiuni a fost scos la vânzare la bursă printr-o ofertă publică iniţială în vederea listării, iar diferenţa de 1,077% din titluri a fost cumpărată de Fondul Proprietatea (FP), în baza dreptului de preferinţă. FP a cumpărat acţiunile care i-au revenit pentru 30,6 milioane lei (6,8 milioane euro).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite