Noua bancnotă de cinci lire, lansată joi în luxosul Blenheim Palace din Anglia, poartă imaginea lui Winston Churchill

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca Angliei a lansat bancnota de cinci lire sterline
Banca Angliei a lansat bancnota de cinci lire sterline

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a prezentat joi noua bancnotă de cinci lire sterline (şapte euro), pe care va fi imprimată imaginea lui Sir Winston Churchill, transmit oxfordmail.co.uk şi Bloomberg, citate de Agerpres.

Aceasta este cea de-a patra dintr-o serie de bancnote realizate din polimeri (plastic flexibil) şi nu pe hârtie.
Pe viitoarea bancnotă de zece lire va figura scriitoarea Jane Austen.

Imaginea lui Churchill, folosită de „tabăra“ pro-Brexit

Imaginea lui Winston Churchill a fost folosită în campania video de grupul celor care susţin Brexitul, iar familia politicianului a denunţat clipul şi a precizat că fostul premier a crezut în cooperarea europeană.

Brexitul „ar putea duce la la încetinirea creşterii economice şi accelerarea inflaţiei.

Lira sterlină se va deprecia şi mai mult, va urma o perioadă prelungită de incertitudini, vor fi afectate intrările de capital, costurile de împrumut, vor creşte costurile de finanţare ale băncilor şi va fi ameninţată stabilitatea financiară a ţării“, avertizează Banca Angliei.

Instituţia a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei Marii Britanii în trimestrul doi din 2016, când ar urma să se înregistreze un avans de 0,3%, faţă de 0,5% previzionat anterior.

Anul acesta, PIB-ul Regatului Unit ar urma să urce cu 2%, faţă de 2,2% estimat anterior, iar anul viitor avansul se va situa la 2,3%, de la 2,4% previzionat anterior, a anunţat Banca Angliei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite